Мајки малиот се удри од дрвените којнчиња клацкалки почна мн крв да тече го носевме на хирургија рекоа дека е мн малку и дека нема потреба од шиење го исчистија и го преврзаа, рекоа дека немало потреба од снимање да пратам вечерва дали ке поврати дали ке е омалаксан Поминаа 2ч заспа сега Дали штом досега немаше ништо добро ке е играше весел беше и си заспа
Staphylococcus aureus MRSA во нос, најдов. Не се сеќавам убаво зошто правевме брис, нешто беше подразболена, аха ми текна се исфрла па сакаа да исклучат шарлах да на крај излезе коксаки дека е. Ова беше како спореден наод и мислам дека воопшто не и дадоа терапија
Е мојата има Staphulococus aureus meticilin ( MRSA),a од симптоми само омалаксана и малку затнат нос и тоа само еден ден. Сега само малку носот и тече. Се надевам ќе биде добро. Сега ќе одиме до Авицена да провериме и јас, мм и малата.
@gjoker4e да како и обично си игра јаде трчка Се надевам нема ништо внатрешно штом немаше никакви знаци на поспаност повракање и губење рамнотежа
Dali od crveno grlo moze da povrati dete? Mojata Ima tt i crveno grlo i sega ispovrati. I se zgadi zasto i dadov cokolatce.
Може да има бактерија. Прв симптом покачена тт, често и црвено грло наместа со бели наслаги и 1-3 повраќања. Зборувам за случај со стрептокока во грло од наше искуство. Сепак, симптомите зависат и од имунитет претходно.
Штом викаш кс ок, веројатно нешто така и дошло. Не форсирај јадење и нас кога ни е жар грло, не ни се јаде. Не знам зошто антибиотик на ок кс...
И јас мислам дека антибиотикот ти е беспотребен. Така се ствара резистентност на лекови. Не и давај нешто благо, кисело, по неутрални намирници и постудена храна и пијалоци чим е црвено за да не се вжарува. Црвено грло многу често и од заби има, побарај низ устата некое ново да не има. Не знам колку има дете ако пие лимон давај му со малку сода, ако треба со шприц по малку, одма ќе го смири грлото. Прошлиот пат кога внуче имаше така (скоро 2г) со шприц му стававме директ на грло, заеден ден кукурек.
Како вака дијагнози од ракав вадите не ми е јасно! Од каде вие знаете дали треба или не антибиотик? Сте го виделе детето? Кај нас крвната слика е преценета, многу поверодостојна е клиничката слики и искуството на докторот. За илустрација, последниот пат кога ќерка ми имаше стрептокока во грло, имаше црвено грло (без бели наслаги) омалаксаност и покачена Т, а крвната слика и беше нормална, ЦРП околу 8. И друг пат сме имале слично ЦРП, па не добила антибиотик, бидејќи објаснувањето на докторката беше дека лесно покачено ЦРП може да биде и од вирусна инфекција. Така што, воздржете се од препораки и совети, кога не ја знаете целата состојба на детето. А особено намалете со препораките и мислењата дали треба или не да се даде одреден лек препишан од доктор!
Kolku dena moze da drzi temperatura od crveno grlo? Zavcera vecerta pocna da kacuva i eve denes ima, sega pred malku imase 38 so 8.
Зависи кој е причинителот. Малово ми креваше пет дена од стрептокока во грло, прво беше црвено, а дури четвртиот ден му ги видоа чеповите. Со антибиотикот престана да крева после вториот ден, т.е после 5 дадени дози.
сестра ми секогаш повраќаше ко ќе имаше воспалено грло,и и се лекуваше само со јаки антбиотици. па како инаку ќе лекува грло без антибиотик? се додека не почне антибиотикот да делува во опоравувањето ќе се крева температурата. Поточно се третира жариштето инаку џабе снижуваш тт.
После колку време делуваат чепчиња? Efferalgan. И малава трет ден тт, денес изгоре цел ден борби, повеќе од 38 не спушта. Пиеше далерон во 15ч, во 17 веќе 39. Од 17 до 19 се испомачивме, туширања, мачкање со алкохол, со сода и лимон ја мачкав, па накај 19 и ставив чепче и еве 20ч она уште е со 39, највеќе ми качи 39.7. Што ако не спушти? После чепчево не смеам 6ч ништо да и дадам? Бевме на лекар два пати, нема на плуќа ништо, грлото е океј, само носот и е река. И 5 подуени заби пред избивање!