Матичната рече да издржиме до утре, до утре би требало веќе да нема, бидејки според крвна слика е вирус. Јадеше сега супа малку, вода пие. Мислам е вирус + забите, лигушки до папок е. Лигавење ептен, лигавче и ставив дури зашто жива вода блузата си ја прави.
Најверојатно е розеолата. Внука ми ја имаше минатата недела. 3 дена температура до 40. Спушти па изби осип и еве веќе е како нова.
Уф е тоа не знам да ти кажам . Нејзе и беше прв пат. Мислам дека не може, ама еве нека каже некој поупатен ако знае.
virus e nie se setavme taka de maticen pa nokta vo kozle do 40 t odevme pa 38 najmnogu simnuvashe. Dali virus ili vakcinalna reakcija ne znaevme k.s. okej pluka nos nisto. Isto mackaj alkohol, neka pie tecnosti 3 Dena i ke pomine. Stavaj cepcinja nas poveke ni drzese i ako ne na 4 saati blok maks meshaj nema sto Mora da se pomine Ne setaj po kliniki ima morbi nema sto da ti pravat ke napravis bejla nekoja. Inaku posle tt moze da ti se isfrli ne panici bar nie sme vo taa faza. Vecra ete pak kaj maticen trcavme ama reakcija od tt e. So lesno
Еве сега е со 37.4 фала богу, па нека потрае. До душа и оваа е лоша тт, кенка плаче... ама битно не е висока, не е клапната. По клиники нема шанса да ја шетам.. и вртам на матичната па таа ме теши некако дека до утре ке биде подобра. Фала на советите
@mariz кај малата моја чепчињата воопшто не делуваа. Само од бруфен и спаѓа. Види пробај со друго доколку бавно и спаѓа.
И спадна после саат време, па горе доле околу 37.4 до 38, вака цела ноќ и еве уште така со 37.4 е. Ама и забите и се ептеееен надуени. Една двојка проби, има мн надуена уште една горна двојка, долни две двојки и горни тројки
Колку дена може да трае тт од вирус? Вторникот вечер качи, завчера имаше до 39 одеше, а денес е повесела, ама има 37 со 5, 6. Се нервирам. Совет ве молам.
tri Dena tolku. I mojata posledniot den 37 so 5 so 6 pa so 8 pa so 3 cel den i varirashe i se sredi. Pak ke napomenam posle pomimatata tt se isfrlivme po teloto takov bil virusot. A nie vednas na maticen ufureni od morbilite
Мајки малиот вчера и денес ми се буди со залепено око полно му е како со секрет, и пишав на матичната денес не работи ми рече да земам некој капки за очи и некој сируп за настинка но некако не ми е сигурно сепак би д го однесам на детско Затнат е целиот тоа веке 4цели недели е затнат одкако почна во градинка, и плус окцето му е како отечено и подзатворено
Има конјуктивит. Ако е само еднотот око веројатно е бактериски. Затоа ти рекла преку телефон да му ставиш капки. Ставај му немај гајле, не го носи по лекари само за тоа. Нас ни се случи истото пред околу месец дена и му помина со Тобрекс. Минатата недела кај мене се појави (зашто лесно се шири инфекцијата) и до вчера и јас ставав Тобрекс.