Нас ни препишаа во физиолошки раствор ампула гарамицин, за стрептокока мислам дека беше. Ама веќе по второто ставање имаше резултат
Majki odkako dojde od gradinka kerkami cella e omallaksana,cello tello vika me boli.Temperatura 37 ima,ni kaslla ni nos tece.. Nema apetit za nistooo..Virus li e ova sto da i dadam nesto da pie?
Течности повеќе, и ако качи повисока температура тогаш ќе дадеш парацетамол. Можеби има нешто во уста зирни ја, или пак грло да ја боли. И утре носи ја на лекар, оти иде викенд
Мислам дека имаше пишано некоја мајка. После повраќање не давај ништо да се смири мешето. Потоа може електролити
Nesum sigurna ama mislam deka tuka procitav deka ako deteto ima temperatur i ke se ispoti znaci deka veke nema da kreva temperatura. Dali e tocno ova ili samo nesto izmislluva mojata gllava
Тоа е нормална реакција на телото, се обидува да олади, ама не мора да значи дека веќе нема да крене температура.
Мајки шо вирус може да е, крена темп. 38.5 сега има и се нафрли ситни брунченца на лицето насекаде има само. Не можам да сликам на камера не се познават, многу се ситни.
На вратот и на градите има? Може розеола да е, види слики на интернет како изгледа. Може и од температурата да е. Или да не даде сируп некој, да е реакција? За осип во горниот дел најдобро е на педијатар да се однесе, да видат точно што е и дали е нешто алергиски.
Само на лице во исто време крена тем и вака изгледаат, и на челото и на брадата, после дадов сирупче. Како црнки се, толку ситни.
Не знам искрено ваков осип од што е, пушти слика на матичен доктор ако контактираш така или следи до утре па одете. Не е многу висока температурата, може некој вирус да е, ама осипот не ми е познат, не е ни ко за алергија од нешто.
Ќерка ми крена температура поручекта, 38.2 со Далерон слезе на 37.4 но беше мн малаксана, лежеше што не е својствено за неа.. ме плаши тоа шо мн забрзано диши, 35-40 пати во минута, некој искуство?