Високо црп, покачени леукоцити, многу и баш медицински и не се разбирам, кашлаше и уште си кашла, двајца доктори го слушнаа рекоа дека има шлајм
Може да е бактерија и да не делува антибиотикот. Нас никогаш не ни препишале антибиотик, додуше кс стално била мирна. Ниту бактерија у носе кога имала не пиела антибиотик. Колку време помина од кс, јас би препорачала нова кс и брисеви.
Хемофилија инфлуенце бактерија во нос, ја имавме пред месец дена, испи два антибиотика беше добар сега после 2-3 недели пак течење нос, кашлица, брис направен ја покажа пак истата бактерија во нос. Дали некој знае како се третира што можам да направам? Инаку малиов алергичен на домашна прашина.
Малата ми е со гнојна ангина, температура, прима инекции, вчера излезе резултат од брис во нос Хемофилис инфлуенца, ни дадоа капки за нос Флоксимед антибиотски 7 дена, па ќе видиме дали ќе се ефикасни.
Женски дали смеат деца да пијат сирупче од мед и младо оревче? Сме ја измешале теглата со таа од маџун и место маџун сме им давале од медот со младо оревче . Две недели (може и ден плус) насабајле им дававме по 5мл. Мислам прочитав негде дека може да е штетно за деца заради јодот и затоа ја тргнав теглата ама некако сме ги измешале. Сега не можам да најдам ништо околу тоа
Јас не можам да разберам што може да е штетно во мед и орев. Нешто пропуштам или? Многу си загрижена за нешто што е природно.
Ќе се јавам сега. Они со секрет, кашлица беа. Не дека беа здрави ама сепак. Сопругот е лабав, затоа не спуштија ми вика ама сепак .
Ај малце помош. На Бруфенот сируп за температура ми напишаа 3-4 пати x 10 ml. Тоа е на 6-8 часа. Јас го давам по потреба ако крене температура, ама да има поминато 6-8 часа од претходното давање. Да не треба да го давам на 8 часа без разлика дали има температура или не? Јас мислам не, ама ете ме предомислуваат дома...
Се дава по потреба со тоа што треба да бидат поминати минимум 6 часа од последната доза. Може да комбинирате со чепчиња или друг антипиретик наизменично на 4 часа итоа по потреба.