Јас и синко на 40 степени ги фативме, во Август. Не еднаш, два пати се туширав јас И синко си го туширав, па дури и се поливавме со хиперманган.
Сега ми е страв и шубе за Блокмаксот. Прееска му дадов кога имаше 39.5. Ама со Парацетамол не му се симнува таа висока темп, знам оти синко е склон на висока темп, и кога бил настинат, над 39 само Блокмакс му симнува, џабе туширање, оцет на нозе итн.
Јави се денес на матичен педијатар. За да не луташ по линкови за општи информации јас ја користам mayoclinic како најверодостоен извор кога ми треба нешто вакво да прашам. Еве конкретно пишува и за бруфенот https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/chickenpox/diagnosis-treatment/drc-20351287
Мајки дали некогаш сте поминале вирус со 5+ дена висока температура? Малава од саб е со температура која доаѓа до 39.6. Правевме кс вчера пак, малку црп 17 качено ама рекоа не е страшно, леукоцити 9 (неделата црп 3, леукоцити 7). Скренав веќе, секое сабајле со надеж дека ќе видам падната температура. Гори, качува висока на 4,5ч, а под 37.3 не ни симнува. Паника почна да ме фаќа и со 200 мисли во глава што може да биде Вчера вечерта пиеше сируп, еве ја од 5ч е со 39... Сите други дома сме добри, добар е и брат и...
Мајки пред една недела лежевме на болница со малата (2г) ја фати вирусот со тт. Тогаш имаше 40.7 кога не примија, 5 дена инфузии и венска терапија се среди некако. Крвна слика во ред, така рекоа. И сега еве точно една недела од кога сме пуштени дома денес пак ми качи 38.3. Има ли крај лудилото? Немам веќе ни сила ниту нерви. Дали некој од вас го поминал истото? И' давам и Mollers за имунитет но изгледа за ѓабе..
Уште синоќа се слушнав со матичната, она ми рече да комбинирам со сирупите за темп,познавајќи го синко дека е склон на висока темп. Цела ноќ давав Далерон, го туширав, во ладев и џабе, држеше 39. Сабајлево на 39.7 дадов Блокмакс пак, ништо живо не ја симнуваше темп кај него. Брунките се смирени, гледам нема нови од вчера, ама зошто вака држи висока темп цело време не знам.
Земете брис од носе за грип. На таа возраст така помина големиот грип тип А, а другите немавме ништо зошто нели сме поминале повеќе пати. Подолго трае температурата ако е тоа, а не мора да има симптоми или подоцна се јавуваат, кај мојот по една недела имаше кашлица.
Кашла од завчера она... ама па и да знам да е грип, што можеме... ќе треба вака така пак да си помине... ме плаши толку висока толку дена, нема да и штети нешто? Цела е потечена, подочници има
Ни препишаа тогаш изопринозин по шема ко се виде дека е грип, баш за такви вируси е, да се накрене имунитетот после. Нема да штети само нека пие доволно течности, давај и електролити обавезно, витамини, овошје,..
Пишував пред еден месец јас. Мојава имаше 9-10 дена восисока темп. И на инфективно бевме, рекоа грип е. Кашлаше и носот течеше уште една недела и помина се.
Jas davav dodeka imase sipanici. Mojata 5-6dena drzese temp i davsv najizmenicno eferalgan i blokmaks
Здраво девојки,ние сме цела недела со инфекција на уво,матичен ни даде Амоксикчав и парацетамоч,5 дена беше супер и завчера пак качи тт до 37.8 и ѓи рекоа дај парацетамол и Тобрекс капки во уши,после 24ч се исфрли по цело тело ќе ви оставам слики некој искуство ичи слично што да мачкаме или пиеме? Педијатаерот само Синопен ни препорача.
Ве молам дури добијам одговор од доктор дали ова е бактериска инфекција и за антибиотик? Крева температура до 40 има 21 месец
Пиеше антибиотик ама тоа матичната уште одма и даде, на инфективно баш рекоа џабе и го дала, треба ова да се одлежи... тоа е, трпение и ќе помине, само течности многу да внесува.