17месеци е. Сабајле во кола и дадов чоколино. Се возевме саат и пол. Само што стигнавме на дестинација поврати обилно во млаз (вака како бебе од млеко неколку пати ми правеше) После тоа весела, 100ка на саат беше. Се премори, малку дремна денски и плачки беа сега за заспивање. Убаво си касна тарана и пред заспивање 90мл млеко Се утепа од плачење, не можев да ја успијам. Одамна вака не плачела. И пак ми повртаи прво лиги па после и храна Дали од секрет повраќа, и се затна носето од плачење или? Заспа сега и јас сум на штрек. Од што друго би можело да биде?
Лајкот за поддршка. Дај боже да не ти се качи повеќе и да не префатат другите дома. Да ја оправам нејзе барем па после ако фаќа нека фаќа, тоа е. Јас сум бремена и искрено не знам што ќе смеам што не, али како гледам ќе молам за инфузија. Последен пат со 40-темп баш бев како што опишуваш, бладав и не бев при свест, завршив на инфективно со инфузии и триста чуда. Ќе видиме сега. Ти благодарам на споделено искуство и уште еднаш со помин
И син ми со ист грип. Од вчера навечер почна да качува, денес и до 40. Имаше треска. Со бруфен спушта ама со працетмол поспоро и до кај 38. Давам најизменично на 4 часа. Диазепам чепче ставив. Не знам дали да го будам и да го носам на инфузија.
Диазепам ти кажаа да ставаш? Немам искуство со тоа јас. Јас давам електролити. Пие и течности многу. Инфузија може ако е ептен дехидриран да дадат во спротивно не верувам.
Ако пие течности, немаш потреба за инфузии. Хаос е по 2,3ч ќе заглавиш на клиникиве. Мојата 5 дена до 39.6 на 4,5ч ја издрогирав со сирупи, ама пиеше вода, сок, чај, супа... давај тоа. Брзо да помине
Да, до сега ми качувал до 38,5 и не сум ставила. Сега доктор препорача, на 12 часа пола свеќичка. Пиеше течности денеска, чаеви, супи, и касна малку, и онака не јаде баш. Син ми и 40,1 покажува на безконтктен, на 4 часа едвај, да помине време од доза до доза.
Сега заспа редовно како што си спие секој ден. Денеска цел ден пиеше доста течности, чаеви супи. И беше буден цел ден, дремна 30 минути само од премор.
Во виросани и ние сме... Синко трет ден со температура..денес за нијанса поарен...се надевамм нема да изненадува ноќеска.. Вчера до 39.2 отиде ама генерално околу 38.5-38.7 се движи и се спушта полека, не баш брзо...дур спуштам повторно крева. Носот чешма...рани се стори од дување и бришење.. Денес ко да ме фаќа и мене..
И мојот исто така се однесува. Ама ако ги кажува зборовите правилно, значи му се слуша, во спротивно ќе зборува онака како што слуша. Го слушаат само тоа што им одговара нив. Пробај со нешто што сака да јаде тој, ама не му се обраќај него, туку на татко му. Ќе видиш дали ќе дојде тој. Или пак играјте некоја игра додека е во другата соба , . Ние 10 пати му викаме, тој не реагира. Ама ако нешто разговараме, и доаѓа од другата соба, да праша за кој, за што. Нема потреба од паника, ама ако ти е мисла можеш да провериш. Им ставаат некое апаратче, не е страшно мислам.
Грипот со истите симптоми кои ги опишувате ги мина моето, ама приметив вчера и денес кога зборува ко засипнат да му е гласот, не знам зошто така не се случило тоа до сега, не кашла ниту има мрсули, еве го и мирно си спие. Туку и сопругот овие три дена е со константна температура, без никакви други симптоми освен што е и малаксан целиот а повремено се жали и на тахикардии нека минува побрзо кај сите
Ама он само навечер вака прави кога му е тивко и дури го прашувам нешто ми се лепи до мене и ми вика што кажува мамичка не слушам после па ќе ме слушне а цело време тивко му зборам ме плаши што не правел претходно вака. Денски и во бучава нема проблем со слуша си реагира
Кај да го носам денес? Од ноќеска не прекина да кашла, сува кашлица, како напади да има, не може да се смири
Цело време е настинат во последно на 2 недели се болни ама чудно ми е што денски се слуша и од друга соба да му викнеш слуша нема проблем вака само кога е тивко навечер... морам да го однесам