Да ставаме спрејче од оригано а со физиолошки да сама продолжив денес ќе го барам докторот да видам што ќе каже.
Прашај и за оперил спреј за деца, за да се одзатне. Ова од оригано можеш плус да го ставаш, но не одзатнува...
Ми ојде и таму паметот, некако се погоди од елката кога ја местевме тогаш почна да кашла, прво беше како настинка со мрсули после тоа помина па продолжи да кашла и секрет горе во нос од синуси. Па си викам да не е алергија на застоена прашина од елката, му спомнав и на др ми рече не би требало. Инаку нема досега температура. Последниве 2-3 дена и помалку веќе кашла, неколку пати на ден, ама уште влажно. Кај нас ги има како Cortair ист состав се, тие ги земав. Ми е чудно и мене, да не му спомнев инхалации немаше ни да ми каже да земам. Досега не сме имале искуство со кашлица па мислев на нешто на природна база да земам некој муколитик нешто да ѝ го разреди секретот, он кортико ми пишал.
Како дознавте дека е од него? Он и претходно се има исфрлено ама според една доза лоратадин се смири а тогаш прв пат дадов пулмикорт мислев дека е од него ама еве сега пак а немаш ништо ново примено
Затоа што ништп друго немав сменето во тој период. Храна детергенти миленичиња, од се што може да предизвика, само антибиотикот беше нов. Матичната секако кажа нема гаранција, ама јас знам дека ништо немам сменето.
Колку дена трае вирусот? Треба да одам кај моите во четврток а од вчера се со симптоми, ми е страв за малово..
Малава е со трмпература од вчера до 38,3, друг никаков симптом, нит нос тече , нит кашла. Јаде, пие, расположена е.. Спушта со парацетамол.. Има вакви вируси само со темп ? До кога да чекам за на лекар да ја носам ?
Малава 5 дена висока имаше, уште 2 дена до кај 37.7. А мене за чудо ден ипол 2 само ме држеше температурата и сега малку грло на голтање ме боли... @LjLj има, грип со висока температура... но кој како го фати и здрма. Зависи до имунитет... маж ми и синчето сега за сега ништо немаат, а кај мене и малата веќе помина.
@mariz ти мислам пишуваше за Далерон сирупот. Колку му даваше на синчето? Знам дека се консултираше со доктор тогаш.
Кај мојот 1 дена држеше така не го однесов. Искрено јас со температури страв имам и ако веќе втор ден ми качува обично го носам да го видат.
Sin mi denovive se zali na bolka vo glavata, ima 6ipol godini, dali e normalno da gi boli na ovaa vozrast? Dali se zalat vasite decinja? Petokot se zalese, denes pak...brzo mu proaga ama me zagrizuva
Мора апче на таа килажа, издроби го, со сок дај му. 10-15мг на кг телесна тежина оди, јас на мојов со 30кг му давам цела таблета. Проверете го видот кај детето.
Moevo dete e skoro 5 godini. Krvna slika super isto i CRP. Nema temp, si jade, raspolozen e samo ima nogu cesta kaslixa.. premnogu cesto kasli . Pocnsv od vcera so inhalacija , doktorkats vika nema potreba od antibiotik. Sto bi mi preporacale?