Мајки детево не престанува со рчење. Секоја вечер го приметувам дека рчи погласно и длабоко. Некни мислев дека татко му е, значи толку е гласен. Матичната го прегледа здрав е. Има 3,5 години. Некоја да се соочила со ваков проблем?
Од септември истото се случува и кај нас, во секоја можна прилика истово и јас прашувам, некои велат 6м до година, некои велат дека им нема крај до школо па и во школо иста песна, други дека ги отпишале Јас сум упорна, детето стварно сака да оди, од таму и ми прозборе и пројаде, гледам и сака да оди, се надевам дека барем месец ќе истераме. Колку време оди во градинка?
Обично деца со трет крајник 'рчат вака ноќе, дури и кога не се настинати. Ако е настинат, од тоа му е.
Se macka neso za koksaki? Neso cudno mi se isipuva detevo denes ke ja nosam na lekar ama sinoka ja cesaa dlanki i stapala ne mozese da zaspie.
Не е настинат, здрав е . Го приметив уште есента дека почна, ама си реков дека не е страшно. А и здивот му мириса чудно, како на гној, на скапано. Матичната му ја виде устата нема храна и забите му се здрави.
Тогаш трет крајник. Здивот може да мириса од задршка на храна во вдлабнатините од крајниците. Ќе видите на орл што ќе ви кажат.
Ноќеска малиот зарипна и почна со кашлање суво, како лаење. Ама и ми свиреше кога издишуваше, и го слушав со уво на градите баш како да ми крчеше и свиреше на левата страна. Ајде утрово на преслушување, и матичниот од тоа што слушна (малово секогаш кога му прават диши диши намерно зема воздух и не диши, буквално чека додека го тргнат стетоскопот) рече дека градите се чисти, грлото и малку црвено и крајници отечени, ама без наслаги. Ларингитис Од утрово само 3-4 пати се закашла така ко ноќва, и сега ќе чекаме да пројде. Помага ли нешто при вакво кашлање?
Не ви дадоа инхалации? За ларингит треба да се инхалира со физиолошки и дексазон,по доза препорачана од доктор. И никако топли напитоци.