39,9 imase vo 8ipol tatko mu mu dade blokmaks 6ml i zaspal, pred eden sat 39,2 go istusirav mu staviv senf sega 37,5 da ne ja simnavme mn naednas?? Sega pa od toa mi e strav, prv pat kreva tolku mnogu temperatura neznam kaj teram
A ako si vo moznost cisto da odis na eden pregled kaj Dr Tanja Jovanova vo Sistina Prezadovolna sum od nea i nie bevme isto so kraen stepen na gnojna angina kaj nea
Се работи за релативно здраво дете. Антибиотик пиела само 2 пати во 5ипол години. Од септември оди во градинка без прекин, освен краткотрајно растечено носе, други фала му на Бога сме немале проблем. Одеднаш почнува да плаче и се жали на болки во долниот дел на стомакот. Се посомневавме на слепо црево. На детска хирургија ја прегледаа, кажаа дека не е слепо црево. Во меѓувреме поврати, болката и се смири, почна да трчка како ништо да не е. На крвна слика сите параметри ок, црп 2 но леукоцитите 30, превисоки. Урина не успеавме да фатиме никако, а нема никакви проблеми со мокрење. Ни дадоа Панцеф и да повториме кс за 2 дена. Во меѓувреме да и давам и брусница. Некој со слично искуство, ептен сум исплашена од високиве леукоцити...
Кај деца при инфект знаат да се воспалат жлезди во мешето и тие прават грчевити болки, па дури и да поврати. На моето еднаш му се случи така кога беше помал, се проверија и на крај на ехо се виде дека се воспалени, а на крај излезе заради инфекција на уши и мастоидит.
Денес не крева многу температура а нормално е шо многу му се спие?? За јадење нејки ништо, едвај млеко малку се напи два пати од сабајле, вода пие и електролити по малку. Сега еве 2 саати спие го будам не му се станва, два дена е в кревет само..
После грипот, една недела температура, 4,5 дена раат, сеуште трицеф, пак температура до 39 Знаев дека се ушите , иако не се жали на болка, на клиникарекоа со трицеф да продолжи, го пие недела дена, а ако има високо црп да продолжи сумамед.Двете воспалени. Не му дадоа декса+неомицин секогаш ни давале на воспалени. Дури иизвештај немаме. Да купам на своја рака, чудно ми е , на 4 саати крева @Ano блиски не се задоволни од Благица. И Во Козле кога завршиле имало коментари за неа, погрешно дадена инхалација. Премногу скапи испитувања. Непотребни. И јас сакав кај неа, ама матичната ми ја препорача Катерина Бошковска во Козле го носевме мали, ама реагенси за алергии нема сеуште.Она не се притресе многу, градинка оди што сакате ни вика, тоа матичниве одма паника Кумашиниве се задоволни од Обочки. Размислував меѓу неа и Искра и јас. Сподели ако одите кај Благица
Лично ја знаеме Обочки, и го знае малово од бебе, сме ама со неа е како ќе ти се погоди. Или е супер или скроз утка. Најверојатно од фебруари Баџакова ќе се врати да прегледува во Систина, многу ја барале.
Lezevme tamu edna nedela Primase venska terapija A inace i jas sum od Jugot ama tuka nema salam pedijatri pa tamu odime
Па како препорака ми беше од блиска, дека она има проблем со малиот со алергии и чести опструкции. Она неколку години се кај неа носи. Ова со докториве очигледно лотарија . Мене секако повеќе консултативно би ми било и што понатаму да испитуваме, ама термин кај неа изгледа со боринче. Секако ако не најдам кај неа ќе носам приватно. А за алерго тестови освен Козле, на клиника незнам како може да се стигне. Тоа ќе мора да го избркам наредниов период, само малку ред да фатиме со бебе.
За прв пат црп е покачено 9. Референтно е до 6. Другите параметри се сите во граници. Правев кс заради вакцина. Сега ме јаде црв зашто е црп покачено. Пратив кс и на педијатар да ја види.
Колку држи вирусот со висока температура? Денски е ок навечер до 39.5 качува трет ден на ургентно ми рекоа грло ок вирус било крвна слика на треба а дете кашла на природна база да лечиме не е за антибиотик ама памет немам сп температура веќе
Има нешто кое укажува на високо црп? Кај нас педијатарот не тера да правиме кс ако и третиот ден качува темп, не сум педијатар ама убаво би било да ве прателе да направите детална кс.
И нас не фати грипот, 40 качи прееска. Кс ќе правам утре или задутре. Весела е јаде, пие, бамбори, беснее и тоа ме теши Кашла но не нешто многу. А очекувам и сипаници.