Na mali deneska mu pocna denot so zatnato nose, mu stavi kapki aj mislam ke pomine porucek se rastece cesma pa i na seta taa tt krena 38,7. Mu staviv cepce spadna ama sega se dezurame da vidime kako ke ne bide utr rano izutrina na doktor. Me cudi od so taka brzo mu spopadna ova.
^Мајка, што направи?? Како е?? Кај нас вака е исто последно време на секои 2-3 недели. Никакви знаци ништо... ќе се накашла, 1 мрсулче и одма тт и до 39,7. Сега добро поминуваме, еве 37 само. Причина, стрептокока во нос. Никако да ја излечиме
Аман бре мајка, те читам и коса на глаа ми се крева!!! Наместо на лекар да одиш или да се јавиш во брза помош да прашаш, ти време губиш на форумот... Макар и траен бан добила ама морав да те опоменам
Nisto temperatura nema kaceno od preeska ama nemoze da dise se mace de preku nose de preku usta. Mi se nema razboleno od januari togas bese so bronchit. Me zamisli so streptokokava..
За стрептокока само диво масло од оригано. Јас ја имав и во нос и во грло, пиев антибиотици ( не ми текнува шо точно), а во нос прскав спреј од диво оригано.Ептен ми пријаше мене спрејчето. Мноогу витамини и здрава храна за да се зајакне имунитетот, да може да се бори со стрептококата. Мене матичната ми рече дека мора да се излечи скроз и да се пази бидејќи можела да направи проблем. https://acibademsistina.mk/health/i...vje/367-streptokokni-infekcii-kaj-decata.html