имало ли некое од вашите деца субферилна температура да трае со недели од 37,3-37,5?почнува суво да кашла навечер,му се вцрвенуваат очите и мериме температура,а прима пеницилин веќе четири дена,а почна пред една недела како вироза со кашлица,температура,течење на нос
Ракија и црн бибер на марамче и да стои врзано на грло, многу помага. Ама ако е за деца, не знам, немам пробано. Ако нема алергија, прополисот е спас за грло. Син ми секое утро пред да оди на школо, прска прополис. Веќе навика му стана, нема промашај, ама и се нема пожалено дека го боли грло.
Др.се симнева на алергија на прополис,за малава прашувам. Мм го пратив во аптека да видеме што ќе донеси.
Па доктор ваљда знае. За бронхитис тапкање, инхалации, лој од гуска... ваљда исто ако сте дома. Одете на дренажа ако не сте задржани во болница. Немам искуство лично.
Топло на гради и на грб и после тапкање по грб, масажа со фито балм или еукалиптус некој на грбче, гради и ножиња барем 2 пати на ден, пушти пареа да има во купатило, затвори врата и седете внатре 20-30 мин. Може да ставиш и масло или листови од еукалиптус да врие во тенџере и да го вдишува/те ( зависи кој е болен ). Тоа во кратки црти. Со помин нека е.
Isproban recept priroden med pola tegla maslinovo maslo od pomalite sisenca 4 limoni. medot masloto I cedeniot sok od limonot da se mesa se zaedno I da se sobere vo tegla da se ostavi da prenoki I utredenta ubavo da se izmesa I tripati na den po dve kafeni lazicki sabajle na gladno obavezno dve lazicki isprobanose nadevam I kaj.vas ke pomogne
Ve molam za sovet.... Bebevo se grci tolku mnogu denes sto duri zaogass od placenje. Ima grcevi. No smetam deka sw od probiotikot waya eve kaka na 3 dena otkako gi koristam, a prethodno normalno dva pati dnevno, denes veke 4 den ne e kakano.. ne moze da ss iskaka i ne znam kako da postapam? Imame koristeno za grcevi do pred nekoj den co lactase ne deluvaa mnogu no go smirjja.... Sega ne znam dali xa smenam probiitik, da zemam kaoki za grcevi ili nesto drugo ? Da napomenam, bebe ima 7 nedeli i.sme na ad + majcino, poveke e na Ad
Ако го доиш и 10 дена е ОК да не кака, на АД до 3-4 е сосема нормално. Секој пробиотик му треба 2 недели да делува како што треба. Ако смениш сега пак ќе треба од почеток.