Да така со син ми сега ко го прележа грипот, ама мене не ми беше нормално еден ден да нема па пак да почни да крева температура го однесов на детско веќе имаше бронхит па го боцкаа урбазон 3 пати.
Мали ноќеска ми качи температура од никаде до 38.5, еве сега добар е, има околу 37.6 ама вели дека го боли грло, да дадам сируп Виранто или касно е за него? Докторот ни е 2 смена ќе одиме попладне.
Луѓе помагајте Миа 1 год и 3 месеца. Темп во 13 саат 39. Спадна до 38 за 1 час, почна да се качува издржавме некако до 17. Во 17 пак сируп од 38.8 спадна на 37.7 еве пак качува а сируп треба тек во 21. Грев ми е да ја мачкам со ракии вришташе урлаше прееска и мн време ми се гледа.
Е сенф неам ставено може да ставам а за туширање моево поише крева така. И ја со ракијата така. Муж ми бездушна ме вика
Па нека игра,малава со 40 тт како ништо да не и беше скокаа со сестра и трчаа низ соба.. Брзо нека минува.
Иста е и мојава, ќе си игра она секако него да ја измасирам или нешто за да и спуштам ми беше муабетот. На 39.5 на цеца врти гз
Што даваш за спуштање и која доза? Има многу лош вирус, да не те плашам ама не можам да си дојдам при себе.
Парацетамол (5мл)и блок макс.(2,5) така пишува на упатството. Не знам вирус ли е што ли е само нека проаѓа кај сите пошто обелев у косата ни сенф помогна ни алхохол. Пред саат време дадов блок макс од 38.8 на 38.4...мнову споро спушта. Уствари не спушта.
На доктор чим не спушта, и јас прашувам овде ама и обавезно носам на доктор нема да сум раат така дома.
Офф ама ако не се намалва температурата можи ке треба венски да прими, незнам шо друго да ти речам јас ептен паничар сум ко се работи за дете..