Во нашата болница само разладуваат со алкохол.Нема шанса инексија. Ако ептем е малаксано систем. И да,викање и предавање зошто си го однесла
Пробај следна доза 5мл блокмакс, ништо не правиш со 2,5. Пишува дека може ако даваш на 8 саати. Ако после 4 саати крене над 39 тогаш парацетамол. Те разбирам скроз, ние поминавме хорор од четвртокот до неделата, 41,5 качи, на 39 скокавме и двајцата, само тогаш пиеше течности инаку залче немаше ставено во уста.
Последен пат кога ја однесов на дежурен на детска клиника ми рекоа "мора да си го решиш проблемот мајка". Давам, си ги сака си ги пие и водичка си пие. Однесена е 2 дена одкако крена температура. Мене ми е чудно што она од саботата до вчера мн време качуваше темп и не беше некоја висока 37.7 до 38 со 5 макс. 4ти ден место да налаби спука. Кажувала она и претходно високи темп ама вакво нешто да не спушти до 37 бар никогаш. 2 часа после даден блок макс 38 темп. Господ на помош ноќеска. И на сите кои се болни
Ако е истиот вирус, ќе потрае ваљда. Еве од четвртокот крена првпат и се уште крева, шести ден ќе му дојде.
Женски пред 8 дена ќерка ми прими мрп, веќе 3 ,4 дена е со осип по телото, ја чеша многу. Осип има на грбот, стомакот,градите и рацете . Зборував со матичен, само летизен ми рече да и дадам, вчера и дадов нема подобрување. Можно е да е од мрп? Во спојлер ќе ви ставам слики Спојлер ситни се многу..рапава и е кожата на допир
Син ми се исипа ама он сабајлето се исипа по стомак и раце до вечерта немаше ништо се повлече. Не сум му давала летизен или ништо слично. Се исипа точно на 10тиот ден.
Мајки, тие што имаат детенце оперирано од крајници, оприлика колку време сте чекале да ве викнат на операција. За во државна болница прашувам. Денес ја ставија ќерка ми на листа на чекање, но не е за многу чекање работава. Крајниците 80% грлото и го покриваат, во спиење често се жали дека воздух неможе да земе.. не ми се чека многу, ептен се измачи со бактерии, инфекции, дури и гласот и е сменет.
За грев значи на нив то им е работа не е проблемот во тебе.. Шо да речам освен катастрофа, кај нас не е така, спремни и коректни се ептен на детско, за другиве не коментирам..
Џабе во кого е проблемот ако на бебе нема кој да му помогне срц. Срање држава срање здраство. Тоа ти е.
Офф душе се изнамачи одете барајте инфузија малку ке се накрени, шо знам матичен нека дај упат… сочувствувам со вас недај боже да дехидрира..
Ја чекам да стане грев ми е да ја будам еве до неа седам па ќе видам според неа како ќе е. Мислам дека темп многу ја исцрпи од саботата е све со температура па и треба одмор малку.
Незнам колку ве држи веќе моите ги држеше големото 7 дена малото 10 дена температура на крај им дадоа антибиотик бидејќи веќе долго биле со температура големиот имал воспалено грло а малото супер крвна слика ама омалаксна скроз од толку време температура и во козле и дадоа антибиотик ако доста време ги држи носи ги на лекар страшен е вирусот
Јас да си прашам со бактериите и двајцата имаат кашлање се со ред едното амоксиклав малото трицев си доби подобри се ама насоките им се ко цешми сеуште полни секрет, ставате при бактерии и нешто локално во нос? Само аква мариса ми рекоа и инхалации ама и после 10 дена еве исти се
Еве неа 5ти ден веќе се со температура посекако ќе одиме дали кај матичната дали на приватен некаде грев ми е веќе. Крвната слика и беше добра во понеделникот само црп покачено под 6 требаше да е нејзе и беше 17 и матичната рече да се следи