Исто Ано, матичната ми рече мораш дома да ги имаш. Паника ме фаќаше кога ги снема, тогаш набавив пулмикорт. Последно двајцата ги инхалиравме 10 дена можеш да замислиш колку потрошивме Инаку, и ние сме трчале така , ама откако не искара матичната за урбазонот, сега вака тераме и навистина се смирува .
Јас ако почнам доза, одма набавувам нови. Сега веќе имаме во контакт 2/3 аптеки кои ги набавуваат по нарачка. Жално што мора вака да се тречс да се бараат, а козле се па тие ги препишуваат, како да не знаат дека ги нема. Додуша имало некој таму кај нив што ги препродавал исто
Абе ужас. Криза за лекови. Пријателка минатата недела никаде не можеше да најде Амоксиклав. Почнав да складирам дома од уплав вака да не снема нешто. Обавезно имам неотворено паковање од тоа што се користи и штом отворам набавувам ново.
Помош мајки на што ви личи ова? Алергија мислев ама и дадов капки фенистил, едни поминуваат други излагаат и се чеша. Сега одеме на педијатар ама и ваше мислење сакав.
Мајки син ми 5 год имаше температура 5 дена,го однесов уште првата ден на лекар ни дадоа Виранто, тоа беше Сабота навечер, до четврток имаше темп секој ден го однесов пак на лекар направивме к. Слика и му дадоа амоксиклав и му земаа брис од грло и нос. Денес стигна резултатот и има стрептокока во грло. Му дадоа Сумамед. Колку е опасна оваа бактерија? Имам бебе 5 месеци од Петок и тоа почна да кашла еве 4 ден го носам на инфузии во дневна болница прима лендацин и урбазон, дали ако ја има бактерија а е покриено со Терапија. Утре ке провериме и јас и сопругот брисеви. Многу се плашам за децата, големото ништо не јаде, и на рацете му се направи и сува кожа со црвенило, и усни испукани, бебето мало цела глава му ја помодреа од боцкања инфузии, и јас сигурно ја имам цело време сум со нив.Дали се лекува брзо, како да ги заштитам? Некои природни лекови плус за поголемото?
@macalavica земи брис и на малото, ако е сензитивна на тој антибиотик покриен е. Ако не е, а има симптоми, ќе ви дадат терапија. Мојата ја има во носе ама немаше ништо симптоми и никако не ја лечиме.
Majki sovet nekoj.Go ima veke nedela dena,ne go chesha se si e takvo i ne pominuva.Koristime weleda. Da ne e atpoicen dermatit,alergija neshto...
На ќерка ми од што и се суви нозете и рацете, такви црвени точки и излегоа, до подколениците и на двете нози. Што крем да ја намачкам? Зедов еден од Bübchen, ама нема ефект
Здр дали кружи некој вирус детето од синојка само повраќа а сега и пролив го фати,годинка ипол сме му давам рехидратација ама не ја сака воопшто дали знаете што има друго за повраќање?
Здраво мајки Детето имат 2г и 2месеци 4 дена се жалит во болка на коленото,брвме кај матичниот бидејки се сомневаше во вода во колено,напраено е ехо чисто е све немаше ништо а детево пиштит од болка,цело време рацете ги држит кај коленото,утре требит да направиме крвна слика,во меѓувреме ни рече матичиот само блокмакс 2 пати во денпт за болка да давам,што можам друго да направам постојано е со пиштење веќе жал ми е кај што го гледам вака и ништо нејајт
Може има синовит. Се јавува како компликација од респираторни вируси почесто кај машки. Проаѓа само од себе.
Можам покрај Виранто во исто време да давам и витамини (Флорадикс имуновитал)? Заборавив да ја прашам др. Пред 2 недели матичниот ми рече да давам Флорадикс демек за имунитет, али сега го фати некој вирус, па другата др од ординација ми рече да му дадам Виранто.
Во аптека мене ми имаат речено да не го комбинирам Виранто со мултивитамини, ама педијатар не сум прашала.