Здраво! Дали во моментов има вирус со силна кашлица и температура до 38 која што не е постојана. Матичната вели вирус, да го следам,но веќе недела е вака, еден момент навидум скрос здрав, потоа качува температура. Поздрав и чувајте се!!
Да. Постариот (11) го има во моментов. Првиот ден беше тт до 38. Втор ден скоро и да немаше тт. Трет ден тт до 39, кашлица и на моменти гадење за повраќање. Денес уште го држи тт ама не толку висока. Инхалираме,мукоплант за смирување кашлица, повеќе течности пие. Со лесно
Ај да прашам за секој случај, минатиот викенд имавме дијареа т.е. изгледа некој стомачен вирус кој траеше 4-5 дена. Денеска 3 пати кака ептен тврдо и со цели парчиња храна вчера јадеше рибизли и боровинки и денеска значи цели парчиња како од фрижидер да сум ги извадила. Исто за ручек грашок имаше со пченка и грашокот цели зрнца, пченката онака смачкана. *Се извинувам за сликовитото објаснување ама се загрижив кога видов. Ова прв пат му се дешава, до сега се си јаде и џвака убаво, 18 месеци е. По гугл исчитав разни работи од недоволно џвакање, интолеранции па се до проблеми со желудникот.
Кај нас вака беше кога минавме грип, сите бевме со исти симптоми, Т цела недела, ден има па 2 дена нема па пак има па пак нема и толку после.
И ние го имавме истиот вирус, со матичната моја се консултирав и баш и ги опишував симптомите и исто како грип беа ама таа ми кажа дека не било грип туку некој друг вирус. Со помин да е.
Фала ви на сите, лош е многу вирусот. Се надевам дека најлошиот дел помина. Не може во градинка една недела да врзи.
Инхалирам само со синомарин ( пола ампула) . Друго на своја рака не ставам. Ако се влоши ќе се консултирам со педијатар за што понатаму. Ама веќе почнува да се развлажнува кашлицата.
Не давам ништо, мојот така крева скоро секогаш и сам се бори, ќе испоти и спушта. Ко беше помал ко ќе дадев на помала температура антипиретик подолго траеше вирусот и повеќе пати креваше тт.
Јас дадов на 37.7 пред денско спиење. Ме фати паника дека прв пат. Одма симна и ок беше наредните 2 дена. После тоа цела недела беше 37.2-37.7 но не давав ништо. Сега и она ми мери со дајлинско на чело од шо има трауми. Со лесно мама.
Zdravo ,ako ima majka budna, Na malata godina ipol okolu 1h po polnokk na 38tempni dadov blokmask 2,5ml ,no posle 1 h i se simna i pod 36. Sega vo 3h meram i e 36...dali moze pak da se simne duri i ponisko? Ne znam i zosto dadov blokmaks,mozebi i ne trebase samo toa imav
Ацидосалус како го користите? Може ли секојдневно да се прска или само по потреба доколку е затнато или со болно грло? И колку време смее да стои од отварање, во фрижидер го чувам?
Може ќе звучам неубаво за некои ама немам мн искуство. Мали е 14 месеци има шлјам и тече носе. Кажла влажно не премногу често. Освен што влечеме секрет и спреј синомарин што друго би требало да паравам. Дали веднаш носите на педијатар? Или да почекам некој ден како ке се одвива кашлицата?