Ако кашла однеси да го слушнат. Може му се слева секрет од нос и се закашлува. Кај нас така беше и ја носев. Ама имаше и блага температура па ја носев. Но ако продолжи да кашла носи да го слушнат. Синомарин, диво оригано, ацидосалус...тоа јас и флитав во нос.
На 38 не се дава ништо. Ако крене над 39 само тогаш ќе даваш и прво со парацетамол, а не одма блокмакс. Се симнала нагло затоа е 36...па и тоа не е добро....ќе ја следиш да видиш како ќе биде.
На толку мали деца не се даваат сирупи и чаеви за искашлување, бидејќи не знаат да искашлуваат и може само да биде полошо. Чисти носе со спреј и аспиратор и тапкај по грбче ако има да искашла. За секој случај однеси го на лекар да го преслушаат.
Здраво, дали некоја мајка има искуство со лој од гуска за упорна кашлица кај 6 годишно дете ? Дали е толку ефикасна како што ја рекламираат ?
Нормално ли е и со симната температура да е малаксан? Бевме утрово до матичен, вирусно според него и брз црп тест од прсте 2,3мг/л. Температура има од недела вечерта, ама вчера си беше весел се до вечерта кога качи повисока и малакса скроз, рано заспа, и само бара во раце, еве сега му ја спуштив и ми заспа во раце... чудно ми е дека обично кога е болен, се развеселува кога ќе му спушти температурата
Ацидосалус не е за одзатмување, повеќе е за заштита. Се прска пред градинка во грло и нос или пред да го мешате со луѓе. Кај син ми беше ефикасен и за чистење на бактерија.
Мајки колку време од прилика ви трае инхалација со 2мл?? Денес за прв пат правевме инхалација за 4,5мин се потроши растворот? Да не нè правам нешто како што треба? Инаку го слушнаа има блага опструкција, и освен инхалации со коринар и физиолошки ми препорача и сируп проспан. Има 1год и 9месеци, дали да му давам од сирупот, пишува да не се дава на помали од 2 години да не дојде до влошување на состојбата. Друго нешто природно што може да се даде за да се олесни дишењето, оти хрчи малку
Ти си го знаеш детето ама моето а го држи повеќе од 3 дена температура омалаксува и кога нема температура се е изморен
На многу лекарства пишува над 2 или 3 год,а ги даваме уште после годината. На пример спреј оперил п. Од 13-14м му прскав по совет од педијатар. Ако лекар ти рекол за сирупот дај му. Инаку за инхалацијата да,толку трае.
Фала мн. Инаку ја прашав јас за сируп некој на природна база има ли потреба за да му олеснам и тогаш рече може проспан.... и сеа незнам на две сум дали да му давам Уште да прашам, мора ли маската скроз да е доближена, или може и по оддалеку, оти кога спие му правам, а така планирам и наредниве денови, да не нема ефект кога не е скроз залепена?
Dobro vecer mamicki detevo mi e godinka ipol denes odednas izgubi ramnoteza znaci igrajki pocna da se fati za uvo I odednas izgubi ramnoteza kako nesto da go vlecese na strana toa traese minuta I posle najnormalno igrase iskustvo nekoj so ova
Ne ne padna tuku igrajki odednas nanazad odese kako nesto da go vlecese I nastrana potoa.I nekako preblede bojata ja smeni ke ispitame sekako ama sepak da prasam