Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.654
    Пнеумослајд?

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.858
    Допаѓања:
    12.618
    Не е итно ама ми треба мислење.
    Пред една недела приметив дека подочниците му се розеникави ама не се жалеше на ништо. Во неделата се пожали на десното уво, го носевме на дежурен ништо страшно, грлото малку црвено на десната страна, на очите да ставам хлорамфеникол зашто веќе потечени и насолзени беа. Понеделникот од увото му истече секрет и мислев дека се среди работата зашто рече ништо не го боли веќе.
    Вечерва едвај заспа се жалеше на грло, отвори уста што да видам, крајниците топки. Не ми е јасно како може вака да му потечат без да се пожали, без кашлица, буквално ниеден симптом, апетит има како никогаш досега.
    После колку разболувања ви дале совет да ги вадите крајниците? Ми оди паметот натаму зашто и јас и татко ми немаме крајници ама имаме последици од касно вадење и не сакам да ја правам истата грешка.

3. WonderGuurl

WonderGuurl Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    2.292
    30 часа беше без температура и утрово пак 38.5, малаксаност и болки во нозете!!
    Мислев заврши барем температурата, а тој од синоќа уште толку се затна, полн е секрет и окото почна да му солзи. Можно е вака вирус да се одвива или сепак е нешто друго?

4. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    3.967
    Во меѓувреме може плус ново нешто да закачил или вирусот е таков

На WonderGuurl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.988
    Допаѓања:
    25.537
    Доколку уште го држи настинката, почекајте за преглед. Ви ја предлагам Весна од Ремедика, направете термин, ќе го снима и ќе ви каже што понатаму, доколку се за ведење ќе ви даде прво терапија, па термин за ОП доколку се одлучите за таму, ако не упат за на државно. Ние првично закажавме операција априлов за малава во Ремедика ама пошо се вративме Австрија заради што чекаме да се породам, бевѓе тука на преглед и одма подпишаа да и се вадат крајниците, па чекаме термин да ни одобрат за операција (3 години е).
    До сега не сме биле на антибиотици фала Богу ама нон стоп е со секрет во нос, гушење во спиење, лош здив и стагнирање на кг.
    Ете не сме имале проблем со болка во уши, слух и е добар ама огромни топки има и решија и Мк и Австрија дека мора да де извадат што побргу.

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.858
    Допаѓања:
    12.618
    И јас кај Весна сакав да го носам ама гледам и Оровчанец почнал да оперира, може и кај него. И мене тоа ме замисли, јас цел живот сум на антибиотици, а он досега за крајници мислам еднаш пиеше ама затоа хрчи, лош здив некогаш. Искра две години се сомнева во третиот крајник, а јас стално одложувам.
    Знаеш која цена е операцијата? За мене кога прашував околу 30-40.000 беше.-

7. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.397
    Допаѓања:
    4.933
    Ласерски? мајка ми е оперирана кај Весна ласерски во 2011 година мислам околу 800 евра беше тогаш..чудно ако е поефтинато

8. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.988
    Допаѓања:
    25.537
    Весна може да го види, а за операција она сама ни рече за Оровчанец, ти викам ние закажавме термин сега на 4ти Април ама пошо вчера потврдија за тука дека ќе ја оперираат и треба да го одкажеме, a и да не ми е мене касно за лерање. Иначе 70.000ден е. Ако може да направите приватно осигурување кое ги опфаќа и приватните топ.

9. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.858
    Допаѓања:
    12.618
    2010 година мислам беше класична 30.000, ласерски 42.000 така нешто.

Фала ти. Тие приватните кај нас се крш, пробував еднаш за операцијата на маж ми, пробаа само да ме зезнат. Ќе си ја платиме колку треба.

На doubleinfinity му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.858
    Допаѓања:
    12.618
    Заборавив да те прашам, на која возраст го направивте снимањето? Искра ми рече дека е доста непријатен преглед, дали е изводливо на 3 години? Не прави проблем за земање крв, вакцини, било какви прегледи ама ова мислам доста поразлично е.

11. enaena

enaena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    123
    Без памет сум веќе. Правела некоја мајка инхалации со Атровент/Ипратом?
    Ја инхалирам малата со 2мл сега гледам на рецептата пиши 0.5мл.. оф, ќе си пукнам од мака. Докторката не ми одговара дали да преќинам или продолжам..

12. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.988
    Допаѓања:
    25.537
    И ние сме Мк кај Марина, а кога е настината кај Искра, она не упати кај Весна. Нина имаше 2,5 кога ја снимаа прв пат, непријатно е дека нели не оставаат лесно да се отвори удта ама брзо ептен, додека отворат, веќе имаат снимано.

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  13. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.298
    Допаѓања:
    1.448
    Јас го имам инхалирано бебето кое ама на 2 месеци...0.5 мл атровент и 2 мл физиолошки.

14. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Колкаво е за поголемото ставав 8 капки за малото 5 во 2 мл физиолошки јас

15. enaena

enaena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    123
    5 години е. Успеав да ја добијам докторката и ми рече нема да има проблем што дадов поголема доза, да продолжам со 0.5 со 2.5 физиолошки.

16. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.971
    029408CC-E68E-493A-90C3-43BA28DEED58.jpeg Мајки од што може да се појави ова на лицето кај дете 4г.? Како пукнат капилар? 029408CC-E68E-493A-90C3-43BA28DEED58.jpeg

17. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.564
    Допаѓања:
    23.561
    Синко (4 години) од вчера е со висока темп, качува до 39.6.
    Комбинирав Далерон со Блокмакс на 4/6 саати, ама нема фајде од Далеронот, не ја симнува ич.
    Бевме кај матичната, направивме кс и црп мирно, леук паднати, а она видела црвено грло па му препиша Панклав.
    Ми рече да му давам само Блокмакс на 4-5 саати, оти мн висока темп крева.
    Имате давано така, само Блокмакс на толку мало растојание?
    Во упатството пишува 3 пати по 7.5мч во рок од 24ч.

18. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.806
    Допаѓања:
    18.616
    Син ми имаше висока температура пред два три месеци до 40,2. Давав на 4 часа ама комбинирано бруфен со парацетамол. Кај него ја спушташе, бруфенот побрзо а парацетамолот малку поспоро и до кај 38.
    Плус и диазепам чепче ставав.
    Туширање со млака вода и вински оцет на чорапи ставав. И многу течности да внесува.
    Искрено не би дала таква доза. Подобро одведи го на инфузија да се освежи. Најрано на 6 часа се дава ако е ист тип на лек за температура, на пример парацетамол на 6 часа.

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.564
    Допаѓања:
    23.561
    И јас досега немам давано така, ама сега последно во 11:15 му дадов Блокмакс кога имаше 39 темп, во меѓувреме го туширав, го разладував, и сега има 39.6 и мраз нозе.

Според мене дури во 17:15ч можам да дадам следно сируп, и тоа Далерон.
    А матичната ми вика слободно на 4ч давај пак Блокмакс оти мн е висока темп.
    Не сум паметна што да правам стварно.

На mal.ecka и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  20. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    804
    Јас комбинирам на 4саати ефералган и блокмакс, мене на 3 саати ми качуваше температура, па еден саат ставав чорапчиња, туширав да стигнам бар до 4 саата, не издржуваше повеќе ни после блокмакс, не ми кажале мене до сега блокмакс на толку мало растојание да дадам

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.