Фурал сируп ако е многу често проливот. Вода цеден сок од портокал солена храна битно е да не дехидрира
Некој да не знае каде може да најдам оспен сируп и дали воопшто да барам. Превртевме незнам колку аптеки никде нема. Ни даде матичната Панцеф ако не најдеме, ама пожелно е да е Оспен.
Види во Виола во Бисер, ако нема јави се во аптека Марија Гален Фарм. Ама тешко многу, секаде е дефицитарен.
Нема Оспен нигде, и мене ми препиша за гнојна ангина, сите аптеки ги поминав и сегде ми кажаа дека нема веќе одреден период. Јас добив Оспамокс за замена, а за синот исто Панцеф претходно ко имаше ангина.
Отворено шише со физиолошки раствор за инхалација колку време може да се користи отворено,во фрижидер стои?
Мајки кои користите терапијјјја за алергија,спреј за нос,дали истовремено можи и спреј за одзатнување,оперил на пример?
Земи си моно дози,по 5мл се. Тоа литарското никад не го отворив, како го купив така го фрлив. Јас знам дека стои отворено 24 часа, повеќе не. Моно дозата кога беше мала ја користевме по пола. Денес еднаш во носе, и утре уште еднаш. Попрактични се.
Ако влече од шише со шприц стерилна игла не мислам дека е 24ч. Нека праша постручен некој или во аптека
Да ама знам кај матичните не ги фрлаат шишињата од големи шишиња ставаат физиолошки за инхалација и се користат подолго од 24ч ..затоа реков
Јас откако почнав да му правам инхалации на малиов,цело време купувам големо шише физиолошки и влечеме со игла од течноста. Си стои на собна температура и го дотрошуваме целосно. Зарем има рок?!
Како успевате да соберете урина на 20месечни девојчиња? Го лепите кесичето и чекате да се измочка или како?