И ќерка кога пиеше сега скоро едвај најдовме, едно шише во тафталиџе 2 зегин, другото ни го проверуваа во систем, зегин, еурофарм, виола, таа ѓорче кај кружен ток, никаде немаше ... Го најдовме во зегин кај чаирчанка (системот не им го покажуваше дека имаат), проверете, може имаат уште некое шише останато...
Почнавме со панцеф, немаше никаде каде што свртевме, а не можевме да одлагаме зошто беше пред ангина состојбата. Фала во секој случај
Нема шанси, јас им одзатнувам нос на децава со него, имам едно за бато едно за бебе, збрцано шприц и игла и на бато по 0.5мл у секоја ноздрва, на бебе 0.2мл, кај бато дуваме кај бебе влечеме. Имам мали шишенца по 100мл земено, така ми кажаа во Зегин, да не стои долго вака да го чувам, ама да не ја вадам иглата ми рече. И стои до рокот, не му поминува. Мене ме имаат боцкано 10 дена инекции во систем со физиолошки во вена, од исто шишенце зимаше цело време.
Мислам дека нема врска вадењето. Самата гума е многу набиена и мислам затвора и по вадење. Инаку и јас чувам физиолошки до дотрошување или бар 3 месеци. Не гледам што може да се случи.
Вентолин е нашиот салбутамол.Кај нас во болница освен инфузија што и течеше за да не дехидрира и салбутамол на 4 ч друго ништо не и дадоа и за 3 дена е здрава.Атб никогаш не добила само салбутамол. Цел ден пишувам пост ми избегаа мислите заборавив и што ми беше зборот и што требаше да прашам. А да. Ама твоето нели е поголемко накај 4год?Зарем прв пат во октомври доби бронхити?Зарем е можно кај поголеми деца ,мислев само малите фаќаат?
Мајки кажете некое чаре за затнато носе. Веќе 5 дена се мачиме со скорз затнато носе на синчето. Правиме инхалации со физиолошки, ставам оперил капки, прскам спрејче аквамарис ама ништо не помага. Утре секако ке го носам пак на доктор ама во меѓувреме ако може со нешто да му олеснам
Vaka devojki denes so bebusot si befme kaj pediatrata na 9 mesecna kontrola i koga go pregleda srculeto cukase pobrzo pa posle pomalku neznam kako da kazam prvo brzo posle po malu i me prati na katdiolog pediatar dali muse ima sluceno na nekogo ve molam za soveti posto na 9 maj ja imam kontrolata zana kardiolog od pamet se izvadif sekoj sovet vie dobredojden
Можно е да и е алергиско.Имате ли астма фамилијарно?Жал ми е мами .Се надевам ќе го надрасне проблемот.
Да,др е сигурна дека алергиски е. Немаме никој фамилијарно со астма. Еве сега со носот затнат се мачи,мене коски ми се тресат. Се надевам така ќе мине.
Проверете трет крајник. Скроз иста ситуација кај другарка која ќерка и е 6 и пол години и така исто како вас се мачи од септември месец, а дотогаш никогаш и на Орл одма штом ја виде на камера и кажа дека и е многу голем третиот крајник. Со терапии е и таа кутрата, ќе се смири, ќе мине па за кратко време пак почнува со носот и кашлица. Речено е вадење на крајникот за да не се мачи детето. Терапиите само ја ублажуваат работата ама не ја лечат.
Мајки имало ли некое детенце бактерија “Коринебактериум псеудодифтерие “. Син ми ја закачил немам појма од каде , не иде во градинка и му се направи гнојна ангина, примаше 7 дена венски антибиотик но незнам дали се чисти со антибиотикот и дали би можело повторно да направи проблем, вчера го заврши антибиотикот но му се јави пак течење на нос како водичка безбојно
Imame gnojna angina,ni dadoa Tricef. Dali nekoj ima iskustvo so vakva dijagnoza, posle koja doza pocnuva da deluva antibiotikot,odnosno da ne kacuva temperatura poveke.
За повраќање од 15часот до сега, каде да го носам? На детска клиника или инфективна? И пробиотикот го поврати. Да не дехидрира ми е страв