Malata mi e so tt. Nokjeska krena 38 so 6,staviv cepce, sega ima 37, a i so nosot nekako kako da krci na momenti, ama vadev so pumpicata i samo kako vodicka, kako da nema mrsulcinja. Ic ne mi se nosi na lekar, taa maticnata znam deka antibiotik ke dade. Sovet?
Почекај и следи ја. 37 е ок температура. Прскај само почесто спрејче и не влечи штом нема секрет. Следи ја денес, утре. Ако ептен ти крене Т и не спаѓа тогаш носи ја на лекар.
Фала многу. Само детево не дава инат невиден. Баш од твоите препораки решив да го купам, а и во аптека го испофалија, и ќе морам да ја натерам и во нос да го прифати
Od sto moze da krci so noseto? Temperatura denes ne krenala povekje od 38 so 5 (ke vidime vecer), ama me zagrizuva nosot. Ne e zatnata, tuku krci na momenti.
од носето крчи.Може и се сливаат на внатре мрсулчињата.Вирус е сигурно,променливо сите се болни.Не давај одма чепче нека биде неколу саати со тт.Ако и се топли рацете и нозете достигнат е врвот на температурат.Ако и се ладни уште ќе качува.38,5 не е страшна ако не плаче почекај до 6 саати.Сама ќе спадне , а побрзу ќе оздравее.Малку глуп ми е советот ама од Сајковски е и многу точен.
Можеби има секрет во носот, и јас мислам дека се работи за вирус како што кажа @Ava.84 Може но и не мора да и се спушти на плуќа.Мене пример секогаш ми се спушта бидејќи ми се повлечени крајниците многу и оди директ на плуќа. Пробај со инхалации, Baby Spray од диво оригано, измивај и го носето со морска сол и вода.Јас единствено од тоа крчам.Ми се спушта на плуќа и сум како моторна пила. Одете кај педијатарот да ја чуе, да си бидеш сигурна.Може 100 мислења овде да ти дадеме, најубаво ќе знаеш
Мојата страда од мрсули што ги нема и кашла од нив.Може не е точен изразот.Од тие мрсули до сега дали 2 пати има спуштено, а беше болна преку една недела.Значи да кажам мала е веројатноста скоро ич.Ако не кашла не е страшно.Ќе и мине ама сепак прати го детето.
Мајки дете нос чешма со жолти мрсули. Кашла нешто невидено. Кс проверивме, вирус. Ја инхалирам со пулмикор и вентолин, давам и сируп за смирување кашлица ич нема подобрување. Чај од ленено семе и млеко со прегорен шеќер, друго немам идеа како да помогнам. Сега и тт крена. Нерви немам од градинкава и болештииве. Секој совет е добредојден.
Не дава и моето, го фаќаме двајца, прскаме и толку. Скоро па е помирен веќе, секое сабајле пробува да се пазари, моето па нејќе во уста. 3 ден ни залак нема ставено во уста, повраќа и е многу тажен. Ми се плаче кога го гледам. Воспалени уши и грло, до волку не памтам да бил. Како маче покиснато е.
Мојава беше затната така. Почна ко што опишуваш, a продолжи ептен затната. Нос не и течеше, ама се раскашла бааги сочно. Никако да исфрли шлаем. На лекар и рекоа вирус. Помина за 7 дена.
Ако сте пуштиле греење дома или ако сушите алишта дома. Не се плаши од тт, до 38.5 не давај парацетамол па дури и до 39 ако можеш почекај за побрзо да оздрави. Ако има три дена тт направете крвна слика и ќе покаже дали е вирус. Ќе помогне свеж воздух и топла бања. Би требало да крчи од сув воздух дома. За да не спушти на гради, тапкај по грпче, нека спие на подигнато, јас гледав да заспие надвор во количка на 45 степени кога е болна и така спиеше по скоро два саати без будење. И чај од кромид и исечен кромид дома, нас само тоа не спасува.
Актуелен вирус со безвеза температура има? Се качува од 38-39, на секои 5-6 часа морам да дадам парацетамол. Омалаксаност само има, ништо друго. На времиштево не ни знам што друго очекував...
zenicki predlozete mi nekoj sirup za zajaknuvanje na imunitetot. poslednive 3 meseci ne mozam da go ozdravam 100% sinko a treba da primame i vakcina. se nesto alergija nastinka ili bakterija ili grlo ili zatnat nos go fajka.. lesni bolesti se ama stom cesto mi se razboluva imunitetot mu e padnat. ( izvinete na latinicata od kompjuter pisuvam )
Дефендил + Ацидосалус, за нас е добитна комбинација. Дури и варичела од шала пројдовме мислам само благодарение на ова. Давам и Омега и витЦ иако не толку редовно.
И јас сум задоволна од дефендилот само види точно од која озраст се дава. Треба и ацидосалус да почнам да прскам, малку се буни ама ќе мора да ја навикнам.
Може ли црп да биде многу покачено кога никнуваат тројките ? Синко од вчера е со некоја глупава температура 37 до 37 .6 ,и два пати во денот кога кака е течна столицата ,послабо јаде други маки немаме .Бидејки одиме на одмор другата недела побарав од докторката лабар. Да направиме и брисеви .Крвната слика излезе добра ама црп мн.високо 59 се исплашив многу.
Не. Од заби не е толку. Има некое жариште, бактерија веројатно. Другите вредности како се, леукоцити, гранулоцити, лимфоцити?