Ќерка ми веќе 9 дена е со температура.Првите 4-5 дена беше со 37-38 најмногу, меѓутоа последните 3-4 дена крева и до 39.Крвна слика направена со црп 47, леукоцити 14, мислевме дека е бактерија, но брисевите од нос и грло се во ред, освен Мораксела во нос, која ја имала и прерходно, но не правела проблем.Исто приметувам дека има болки во стомачето.Веќе трет ден е со панцеф.Можно ли е да е вирус со таква температура.Ве молам дали имате вакво искуство, не знам веќе што да правам, мислам дека ќе полудам.
Да, многу го поминаа тој вирус, препознав зашто син ми се жалеше на стомакот. Десет дена беа он и маж ми со температура ама поминаа без антибиотик. Од утре би требало да е подобро, веќе четврти ден со панцеф ќе ја намали температурата. Многу, многу тежок вирус, нас сите не бутна во кревет со денови, кичмата и колената особено болат.
Има и мојот веќе подолго време, неколку месеци откако почна интензивно да се разболува. Сега е ок месец дена, немал акутна инфекција ама не е намалена скроз, кога ќе ја заврти главата се гледа и со голо око. Планирам да го носам на контрола, матичен ги провери пред месец-два само со допир. Освен ехо правевте ли и крвна слика?
Колку мг декстазон се става за инхалација кај 6 годишно дете? Да не барам во извештаите, а матичната не ми крева. 9 дена носот му течи, од пред два дена кашла, ама денеска многу нема застој. Исто вака беше и пред 2 месеци, тогаш кога го однесовме на детско док. ни даде да инхалираме декстазон.
Дали имате искуство со многу високо црп? Ќерка ми, 2 год, денес ја хоспитализираа во Козле со црп 151, леукоцити 18.Јас не можам да бидам со неа, зашто сум 36та недела бремена, мора мајка ми.Ептен ми е тешко.3 дена беше на панцеф и за три дена црп од 47 порасна на 151 и покрај терапијата, а на брисеви само мораксела во нос, која и претходно ја имала и не правела проблем.Урина не успеавме да испитаме.Некој со слично искуство и дали и за колку време паднало црп?
Прво Панцеф пиеше, кога виде докторката дека не функционира препиша сумамед и за 2-3 почна да паѓа црп, температурата после два дена. Со лесно, побрзо да се врати дома
Сега пред 2 недели. Црп 101 со температура. Хемофилус во носе. Веќе после 3 дена од панцефот црп се намали на 60 а на 10ти ден од антибиотикот беше 5. Може не е погоден антибиотикот, во меѓувреме да не закачила нешто плус. Со лесно мама.
Здраво мајки, имаме често воспалување на крајници со температури … моментално сме најлошо ми се чини, пиеме панцеф….3 ипол години сме. Ќе треба сигурно да се вадат. Каде препорачувате, ми треба искуства и цени по приватниве клиники. Дали случајно во Плодност вадат? Ве молам искуства зошто сум преплашена
@Skyler многу ти благодарам на споделеното искуство, малку ми олесна.Кога поминуваш низ такво искуство, мислиш дека само тебе ти се случува.Многу сум благодарна на форумот и на подршката од најдобрите членки во вакви тешки моменти @brm_brm фала ти многу, малку полесно ми е сега.Кај нас не делуваше воопшто панцефот, дури и повеќе се влоши состојбата, затоа толку се испаничив.Само да се живи и здрави сите дечиња, нема нешто потешко кога детето ти е болно.
Дај боже побрзо да оздрави и ти добро да поминеш па да се гушкате. А во козле и земаа пак брис или? Можно е и од мораксела да биде со таква температура.
@brm_brm Не и земаа брис, дури ни урина, само крвна слика.Крвната слика беше катастрофа и затоа мислам дека одма почнаа со терапија.А и докторката кога ја прегледа рече дека има наод на гради.На ренген сега излезе бронхопнеумониа.За моракселата не знам, дека и претходно ја имала на брис а не давала никакви симптоми.Рекоа дека сигурно има и бактерија за толку високо црп.Фала ти многу на подршката. @Cherry79 фала ти многу, Дај Боже се да биде како што треба.
Да на толку високо црп и на мојата без брис и дадоа антибиотик. Пред да го почнеме ја однесов за брис и покажа хемофилус во нос Среќа сензитивна беше бактеријата на антибиотикот и се среди. Еве една недела како го заврши антибиотикот и уште има секрет во нос. Наутро жолт а преку ден белузлав. Нормално е тоа?
10, 11 дена од првата точка избиена сипаници, веќе и пред некој ден и почнаа да се сушат. Сите се стивнати од вчера. Ама од вчера вечер на главата се жали, плаче дека ја боли. Ај заспа вечерта, ама ноќеска ми дојде во 4,5 во спална дека ја боли уште и сабајле пак стана со главоболка. Денес пак цел ден се жали на главоболка... Од што може вака? На живин нема температура, на дигитален на чело и покажува од 37.1- 37.4...
Majki utre treba da odam so sin mi,5godini,na intervencija za otstranuvanje na tret krajnik, da mi spodeli nekoj iskustvo ke odime vo 8mi Septemvri... sto treba da nosam so mene, kolku dena ke ne zadrzhat, kako ste zadovolni od bolnicata??
Воздухот е супер од морето, плус јас сум на место кадешто имаме и планини и море, шуми борови, така да можеш да замислиш каква клима имаме ама па и влага имаме преку цела година така да и позитивни и негативни страни. А и плус се разболуваат нон стоп, што знам, нели на море сме и пак сме болни. Којзнае не знае човек што да мисли....
Во козле со корона колку држат? Си мислев денес утре ќе не пуштат, ме израдуваа 10 дена минимум, оптимално 14 се седело. Инаку сме добри, слика пак треба да правиме па таа да ни каже дали се подобрува ама таа на 10ти ден дури.
Мами со помин да ви е прво, да ти кажам кај син ми моракселата направи ваква компликација, он почна со температура (петочки, ќе ти ги пишам вака деновите да имаш одприлика една временска рамка) , 3 дена го чекав дури нели излегоа резултати, не фати викенд, понеделнички кај матчината ни даде Амоксиклав, 2 дена се смири и од четврток почна пак температурата - до 41 креваше, спушти наод во гради, ни го сменија антибиотикот ни дадоа Панцеф ( и двата ги имаше на антибиограм како с) . Пиеше 10 дена и се смири се. Најверојатно не ви е погоден антибиотикот од прва, многу мака видовме исто. Ќе помине, издржете