Taka koga vi kaslaat dolgo vreme, meseci. Pravete pneumoslajd. Odma ke pokaze koja baktrrija ili virus ima na belite drobovi i so antibiogram ako e bakterija se leci mesto dzabe da se truete so milion antibiotici i lekovi. Tocno ke znaete sto ima i kako da se leci. Isto i mojot kaslase so meseci i na kraj napravivme izleze deka ima bakterija koja nemoze da se izolira na bris a celo vreme bila tuka. Ne e nisto strasno so krv od vena se ispituva na mikrobiologija so upat. Ima i vo privatnive laboratorii ama mnogu e skapo. Opsto ova go pisuvam za site, go iskoristiv tvojot post samo
Koga pocnaa vasite deca da imaat cvrsta stolica?? Vo smisla da ne e tecno tuku slicno ko nasata stolica?
Првото беше на доење, тврда столица почна откако почна со цврста исхрана, а второто дете на ад од сам старт имаше тврда.
За млекото, не знаев, сега од кога почнав да читам разбрав дека е најголем проблем. Да знаев и порано ќе го скратев. Инаку од сируп сега имам Феррум на крка, за сега го прифаќа, го пие без проблем. Капки вит Ц претходно во вода и ставам, и тие ги пие. Земав и Пико Б комплекс и тој без проблем го пие. Вит Д во капки и давам. Сега уште ова со омега ми остана, да најдам соодветно нешто што ќе го сака. Ортомол имав порано купено, како кики бонбони се, ама не ги сакаше воопшто, ќе ги стави во уста и после 5 секунди ги плука. Пробав со Молерс сируп, ама никако не успевав да и го дадам. Овој беше без вкус... Сеа че пробувам другоовој ти што викаш тути фрути. Мора да порбувам... тоа е . А Малтофер од каде го набавуваш? Еве се трудиме цела фамилија се и сешто измислуваме само да јаде... се надевам дека ќе успееме.
Те разбирам како ти е, син ми почна да јаде. Ама беше како комарец на 2 години. Висок а слаб. Малтофер ми го донесоа од Бугарија, и за возрасни и за деца е. Најефикасно нешто. Плус и самото железо и хемоглобин допринесуваат до намален апетит.
Мами ај една консултација. 21м. Една недела во градинка и пројави осип некој па ај направивме кс, супер е, успат и брисеви, излезе стрептокока пнеумониа во нос. Грло ок. Од симптоми секрет во нос прозирно белузлав не нешто многу. Ама почна и да се закашлува, особено ноќе повеќе и осеќам има секрет и се труди да го голтне. Нема толку во нос на влечење за да и се слева на грло мислам. За носот почнавме капки локално Е сега дека прв пат кашла прашањево ми е, дали за кашлањето може да се даде пример инхалација или не може ради бактеријата во нос? Се третира некако кашлица во вакви ситуации?
Ноќе им е поизразена кашлицата затоа што е во легната положба и секретот се слева надоле. За инхалации со физиолошки и со декса или друг раствор ни препишувале само доколку се слушне да има нешто на гради, на своја рака никогаш не сум отишла во аптека без предходна консултација, сирупите за искашлување уште повеќе ги тераат на кашлање што дури и страотно звучи бар во нашиот случај беше така. Најдобро е да се слушнеш со вашиот педијатар и тој да ве советува, ама сепак и поголемо трпение од ваша страна, не може за еден ден све магично да прекине
Инхалации само еднаш имавме обид со физиолошки ради затнат нос и толку беше. Не и не сака. Сакав искуство да слушнам. На своја рака ни витамини не давам.
Инхалации само по препорака на матичен. Нашата матична е против сирупи за кашлици. Само многу течности и трпение штом сте почнале локален третман.
Инхалации јас правам само по препорака на матичен. Тоа може и да растури бактерии да се спуштат надолу. Локално ќе помогне капки, ама треба барем два дена да се ставаат за да намали секрет. И на мојава така и се слева навечер, од позади носот не и тече а има секрет. Сирупи за кашлица многу внимателно со нив. Кашлање е одбрамбен механизам, кога кашла треба да искашла значи нешто. За да смириш малку кашлица колку да не се разрани грло, пробај со мед или чоколадо. На мојава и помага, колку да се смири малку.
Majki kade ima dezurni pedijatri ili najdobro e da odime vo Kozle? Maliot se ubi od kashlanje nokeska i skoro pa icc ne e spien
Денес до 7 би требало да има секаде и Јане и Идадија. Еве овде има инфо и кој кога е https://www.zplrm.mk/?cat=6
Фала мами. Тоа и ми беше прашањето, моја претпоставка е дека кога има бактерија не треба инхалации за да не се прошири. Еднаш ни дадоа инхалации и толку беше. Не беше изводливо. Веќе е намален секретот а она пак си прокашлува. Ваљда треба време. Дека ни е првпат па да не се паничам да не ја влечкам по дежурни за џабе.
Ако не јадело ништо црвено од храна, сок, лижавче било што тогаш на доктор. Не значи секогаш дека е крв, сигурно се плашиш од тоа.
Бевте на лекар? И храна да има јадено црвена не би требало урината да се обои толку лесно. Направете едни испитување на урина