Pa sega imame eden obrok i mi davam mleko vo 9 posle vo 12 kasa i vo 4 mleko i gledam okolu 12 12 i 30 da mi gi dadam za podobro da se apsorbira oti i jas imam slusnato deka koga ke dava i mleko nema dobar rezultat
Тоа со млекото важи само за обично млеко. АД млекото не ти спаѓа во таа категорија. Самото Ад може да се збогатено со железо. Секако како што ќе расте ќе почнеш да даваш и храна побогато со железо (месо и жолчка) па ќе се среди ситуацијата. И моето дете на таа возраст имаше малку ниско железо и знам дека се средува покасно. Ако можеш најди Малтофер капки најдобро креваат железо кај бебиња. Ние тие ги користевме. Ги има во Бугарија.
Ние имаме инхалирано пред неколку месеци, а знам кога беше бебе во шишенце беше и пишуваше вентолин, но изгледа дека ги немало повеќе од фабрика. Така ни рекоа во аптека. Значи и вие се измачивте. Амам вчера на докторката и велам дали некогаш моево дете ќе биде здраво. Па шо убаво ме утеши до кај 8 години, ќе се разболува. Сега сме со бактерија во нос, на гради и сумамед.
Вирус,полна секрет,на гради чиста. Инхалации за да го исфрли секретот. Среќа не спушта одкако е на терапија за алергија. Е сега овие се нови,др на детско минатиот пат рече цела ваква ампула,така инхалирав. На матичната и биле непознати,нови,рече мн е цела,пола,ај сега да сум паметна да знам. И мене ми рекоа рано е,мала е,ќе зајакни за неколку години
Јас моментално инхалирам со овие. Исто полна со секрет во нос, а чиста на гради. 4 ден веке инхалирам
Нели физ.си има внатре. 17 кгр.е на детско ми рекоа цела,минатиот пат така инхалирав,сега матичната вика да не е многу,да инхалирам со пола,немала искуства со новиввве ампули.А да не знаеш колку вентолин има во една?
И јас лани кога инхалирав по пола дека помала килажа сега ди отвори матичната и виде дека по цела може. Ич не знам колку има ама доста и помагаат, преку нос вади огромни шлајмови
Sinko 4ipol godini od fevruari do sega pie tret antibiotik, vo mart mu otkrija vo Remedika tret krajnik i dosta losi i zgolemeni krajnici i dobivme preporaka da gi izvadime. Sakav da cujam i drugo mislenje od doktor orl po klinukive ama nema termin a i iskreno neznam koj e dobar doktor Dali nekoj ima vadeno krajnici na dete na drzavno i kaj koj doktor i dali laserski se pravi toa i na drzavno
Овде има голем бран на стрептокока а по градинките и училиштата. Дали секогаш мора да даде температура ако се активира во грлото? Читав дека може и ептен лесни да се симптомите, па да не ни знаеш дека ја има детето. Освен ако со брз тест не ја потврди педијатар. Синко има црвено грло, знае да се пожали дека го боли ама докторот ништо не даде. Знам дека не секогаш се развива шарлах па и некои последици од бактеријата ама ептен ми е шубе дека огромна е бројката на потврдени случаи, а црната е и многу поголема.