Ахх со шриц нема назад па нека урла отпосле Мада неам проблем до сега тие капките од пливит колку се грозни и сега му давам бронховитал нешто мешавина е од мед прополис и некои тревки жива грозота е
Значи немап проблем со детето за пиење лекови. Иам деца што кога ќе ги видат шприцот нема да ја отворат устата или од плачење ќе повратат или ќе се задават. Твоето не е такво. Биди среќна што не е такво. Ама јас не би советувала на сила со шприц ништо. Баш од безбедносни причини. Подобро растворено во малку сок или сок веднап по лекот.
Да во право си кога му е лошо сам бара спас, било маска од инхалатор или шурупче. На шприцеви мислев од оние што ги даваат во сирупите против температура дозерки
Сум давала ијас со шприц во образ го пуштам и голташе,голем е сега нема шанси ако не сака се дави па кашла повраќа .... Среќа само за лекокларот е така
Па и јас на тие мислев. Ама и да е обичен или таков шприц не е битно. Ако детето одбива да прими лек нема шанси било што да му дадеш во уста. А ако на сила му тутнеш или ќе го поврати или ќе се задави. Го имам видено во живо затоа зборувам (едно дете што повраќа и едно што се дави - ова е пострашно зашто останува без воздух). Мојот за среќа не се дави ама затоа знаел да исплука лек, особенмо сега кога е поголем и треба два шприца сируп едно по друго да испие.
Имаше невин шум на срце. Од раѓање. Се затвори сам на 3г, нема веќе ништо. Инсистирав и бебе да го проверат уште во болница и ништо немаше. Ако имало нешто ќе ти рече Виктор, рече кај него го носиш, мене он ми рече на редовна контрола о ми закажаа кај Каранфиловски ( мислам беше ) а јас сама го однесов кај Милев и во Систина. Јас имам среќа да немам мака со давање на лекови и кај двајцата, денес тоа ротата како си ја испи, мислиш сокче пие, цук цук, докторката вика прв пат да имам бебе да влече вака, цица или шише ме праша и рече дека најчесто бебиња на шише не ја сакаат, што е нели чудно дека цицалчињава се научени на цице само. Бато пие се, да му дадам и од баричка вода ако му кажам ќе ти помогне да оздравиш, ќе ја испие. Мм е таков, јас од сируп за кашлица се давам, гаден ми е, мм сите сирупи на децава ги допива.
Здраво, малиот има херпес зостер, ама малата ми нема прележано варичела, Дали може да фати варичела од зостерот? Имате ли искуство? Сите различно ми кажуваат.....
Претпоставував, логично е. А, дали знаеш кога е најзаразен зостерот? зошто не можам многу работи да најдам околу ова на нет....
Исто како сипаниците обично најзаразен е кога ќе има меурчиња и кога ќе пукаат...а колку години има малиот? јас прележав на 14 години и докторите се крстеа, херпес зостерот обично го викаат болест на старост зошто најчесто се јавува кај постари лица
Стварно многу чудно...пробајте да појачате имунитет, мене ми рекоа од намален имунитет заради стрес ама јас веќе бев средношколка претпоставката беше дека заради стрес ми се намалил имунитетот и вирусот кој сите кои сме прежале варичела го носиме во нас, се активирал...ви посакувам побрзо оздравување
Веќе 5ти ден едното око му е црвено и залепено, 22 месеци има, четврток бевме на педијатар воспаление на око и капки за око и капки за нос, два дена не се смени ситуација и денес бевме во болница, нови капки за око ама ако нема подобрување понеделник пак на педијатар. Само што ќе му ставам капки, и од претходните и од овие, окото му станува жар црвено? Некако како да не е воспаление на око туку нешто друго ама и педијатарот и во болница исто кажаа Колку време треба за да помине воспаление на око? Нормално е да му е многу црвено кога ќе ставам капки?
Не знаев каде да прашам, па еве тука. Бебето ми е со воспаление на ушињата, пие антибиотик. Е сега не знам дали големата да ја пуштам во градинка или да почекам барем до среда, страв ми е да не донесе плус нешто. Совет ве молам? Она од вторникот е дома зашто беше затната цела со носот.