Колку пати на ден ставаш и кои? И дали кога ќе им ставиш им се вцрвенува око? Други капки ми дадоа и пак исто. И секој ден се полошо. Кога ќе стане од спиење ептен многу истечено има и окото едвај го одлепуваме, можеби затоа е црвено. Овие капки сабајле и вечер ми рече. Претходните три пати на ден.
Мојата така беше, алергија беше тоа од некоја состојка во капките. Сменија други капки, со сосема различни работи и одма имаше подобрување. Ама, црвенило се појавуваше одма штом ќе ставев од капките.
Можеби ќе треба тогаш некои трети капки. Ќе одам на педијатар утре пак. Сега ќе почекам до вечер да видам како ќе биде. Ама штом ќе каснам одма е црвено окото па најверојатно и овие не му одговараат.
Види зашто не би требало да се вцрвенува. Мојата и под окото поцрвенуваше, ама баш изгледаше како алергиска реакција.
Levuno се викаат.3 пати на ден им ставам.Не им се вцрвенува,веднаш им беше подобро на двете.Ама пак и немаа толку мн.секрет.
Да не не ги ставам добро капките? Последните два пати мижеше ама па одма му се вцрвени окото па претпоставувам дека влегле. И дали може нешто друго да му е, а не воспаление на око? На итна ми рекоа подобро е две капки да му ставам за да бидам сигурна дека влегле па сега две му ставив. Некако ептен ми е се сомнително
Не треба да се врцвенува окото.Треба да ви дадат др капки. Јас на моите секогаш на затворено окце им ставав и поминувал конјуктивитисот.
Pozdrav, me ineteresira dali nekoj ste pravele irigografija na dete, kako go ubedivte da sede da se izvrsi snimanjeto ? Deli den pred toa mu davavte da jade ili voopsto ne ?
Zdravo majki Imavme sipanici ..doma sme veke 12 dena..Sakame da pocne na uciliste megutoa na nekoi sipanici ne se padnati samo isusheni. Sega sme vo dilema dali da ja pustam na uciliste da ne ima muabeti.... Kakvo iskustvo imate vie so vasite decinja Blagodaram ubav den
Од петокот не е арен ама па не кашла.Сега ќе одиме на доктор незнам што беше ова се жали на глава и стомак особено на главата.
Мене ми рекоа кога имаше сипаници сите да се паднати зошто може да го гребне некој, да се инфицира и да биде проблем. Се рачунаат за живи рани кога не се паднати.