1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Б1 витамин погоден за деца (како сируп) каде можам да најдам? Најдов само ампули и капсули.

2. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.923
    Допаѓања:
    152.895
    Кај си пред 2 дена да пишеш :) , пу пу да не ги урочам со чаеви прополиси лимони чуда некако поарни се

3. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.498
    леле... Човек на маки се ќе проба. (facepalm) ние исто со носот со крчење како секрет да има налепено и во нос и во грло. Де се намалува шмрчењето де пак ќе почне,пред 10тина дена испадна бактерија на нос и грло,помина еве сега пак со носот. Утре пак контролен брис. Човел раат да не е.

леле жено да си жива што пиша дај боже побрзо да оздрават. Како го даваш прополисот?

Последна измена од модератор: 14 мај 2019
    На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  4. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Епа ненамерен пропуст:$ за друг пат ќе знаеш.
    Море најубаво ич на никој да не затреба...
    Јас редовно имам залихи дома од ова и од лижавчињата за кашлање.

5. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.923
    Допаѓања:
    152.895
    Со шеќер, ти пишав мислам изгледа не ми се прстило. На лажичка шеќер и капеш одозгора. Малово најмногу го бендиса еден со вкус на мента што е

6. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.498
    ќе ја побарам темата,не ми стигна известување. Значи на лажичка малку шеќер и капка прополис?

7. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.923
    Допаѓања:
    152.895
    Да ако не прифаќа со спреј во грло инаку така е подобро

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  8. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.498
    ми текна,чичко ми се бави со пчеларство ама само мед сме земале од него. Ќе го прашам за прополисов,исто и за инхалации бил добар. Сигурно знае и на кои начини се применува. Леле аман,све за здравје :rofl: :handshake:

На S.o.F.i и M&M им се допаѓа ова.
  9. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Ja направив чисто дека ќе патуваме па да провериме како е .

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.957
    Допаѓања:
    13.677
    Од саботата сме со затнат нос, и течеше два дена, имаше и тт до завчера, а еве сега крчи уште. Чистам со пумпица, ставам капки, ама уште крчи. До кога ќе трае ова? Ќе полудам, четири дена нема спиено како што треба.

11. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Ставај и кромид близу главата на спиење.
    Оперил смееш до 5 дена да користиш, ако веќе не сте ставале.

На Black girl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.284
    Допаѓања:
    107.671
    Земи Експулмо, маст, мачкај на гради и грб, или Спиранто лепенки, сечи на парчиња кромид до неа, цело време да и биде одзатнато носето за да не се ствара уште секрет. Јас во ваква ситуација прскам на 4ч спреј, од оние со пумпица со јак млаз, одзатнува до петици мислам. Прскам и излегува мрсули одма. Тоа е физиолошки. Појачај витамини, сок од портокал и лимон, јаболчиња, ананас мене ми помага за да ме поткрене, повеќе витЦ и шетајте кога не врне, сега е таман за шетање исчистен е воздухот.

13. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.836
    Мене одамна ми го спасува големиот прополисот. А се пожали на грлото, одма давам. Само што тој не сака со шеќер да шмока туку директ в грло го пие. Инаку пишува на кутивчињата колку капки се дава спрема возраста. Исто има и спреј од прополис за во грло.

14. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.131
    Допаѓања:
    1.710
    Мајки малата минатиот понеделник прими мрп.
    Овие неколку дена има пролив. Сѐ почна викендов кога прво колабираше буквално после обилно повраќање. Ја однесовме на дежурен, проверивме крв добра беше крвта рекоа добра е и она. Дотогаш неколку дена имаше по една течна столица. Наредниот ден во неделата веќе имаше многу течни столици/пролив можеби 10 во цел ден. Во понеделникот ја виде матичната рече е добра е и даде насоки и совети. Не беше омалаксана немаше ни тт и си јадеше. Си јадеше ама што и да касне после го какаше.Од понеделникот се мачиме со јадење одвај, електролити одвај, пробиотик исто. Во понеделникот имаше три течни столици во рок од два часа. Вчера не какаше цел ден дури вечерта еднаш ама повторно обилно и течно. Сабајле повторно имаше две течни во рок од пола саат. Од тогаш досега не какала. "Пие" електролити, пробиотик, прашок смекта (ми се чини), "јаде" ориз, супа, компир, двопек, кисело млеко. Од синоќа и денес има тт околу 37. Немам веќе енергија, не знам дали се смирува или не. Дали е од вакцината реакција, дали е стомачен вирус или што е. Нервозна е, а изгледа и петка ќе и излезе. Барем многу е набабрено непцето и прстот внатре го држи цело време. Мислам дека полудувам од грижа ;(
    Имал ли некој слично искуство? Што да превземам? И немам веќе идеи ни за храна, ништо не и се бендисува.....

15. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.498
    читав денес а и прашав во аптека витаминот Д поволно делувал при вакви случаи. Види пробај. Ви посакувам брзо оздравување а тебе трпение зашто знам ептен тешко се издржува.

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  16. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.498
    ми објаснуваше дека чист прополис не се дава,се разредува тој кога би го правел рака разреден треба да престои 15тина дена да се разложи. Ти од каде го земаш и колку?

17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.914
    Допаѓања:
    186.905
    Дури е столицата течна, без млечни производи. Инаку диетата ви е ок, станард како за со пролив.. Веројатно закачила некој вирус:(

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.957
    Допаѓања:
    13.677
    Пишав дека ќерка ми од саботата е со затнат нос, плус имаше температура до завчера. Пред 45 мин пак качи, 37 со 4 и уште е затната, ја однесов на лекар одма, црвено грло и ни даде цефалексин. Што да правам? Не ми се дава антибиотик, ама дека пак ќе качува, изгледа ќе морам :( Совет?

19. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.850
    Допаѓања:
    33.913
    37,4 не е тт.До 37.7 не се смета за тт .Па зависи ако има ангина мораш да дадеш антибиотик.
    На нас ни се има случено 2 пати да одиме на др и ќе и го види ушето др и ќе каже ако качи до после тт дајте антибиотик, ако не не давајте.Еднаш качи еднаш не па така и давав.

20. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.498
    добро како на 37 температура давате антипиретик? До 38 е нормално и без паника од 38 веќе се дава за снижување. Не ја труј со антипиретици за џабе се оштетува црниот дроб. Земај антибиотик зошто да не даваш ако има потреба? Мора жариштето да де третира