Jas naracuvav echinacea od iherb https://nl.iherb.com/pr/childlife-essentials-essentials-echinacea-natural-orange-1-fl-oz-30-ml/14409 ima 45000 review's - vredi da se procitaat, plus echinacea e odobrena od FDA, stiga za 20 dena, i sum prezadovlna od resultat, moze da se koristi od 6 meseci kako pisuva na proizvodot, samo treba da se vnimava da nema deteto alergija na echinacea
Абе се супер, ама како ќе успееш детето да не го прегрееш/преладиш на море, тоа не ми е јасно. Од вода во тренерки ќе го облечеш? На сонце голо ќе седи ајде де, ама пак е жешко... тој совет ми мати ум. А за ехинацеа дека до толку помага, што знам, сум ја пиела, не направи којзнае што.
на поголемиот На поголемиот 2год и 9 месеци по препорака од педијатар давам 2,5 мл ама за помалото не би ризикувала мислев да И јас мислам дека од 2 години се дава пола доза ама дека има килажа како за 2 години
Здраво,да ве прашам малата 6год. Ден ипол имаше тем до 39,денес супер цел ден немаше,и вечерва ја примерив има некој осип на лице,на тело ,раце,сегде мали црвени едвај се познаваат ,и темп 37.5. Ќе ја однесам утре на лекар ,мене ми е да не е опасно да има осип и температура,варичела има прележано. Можно е од бактерија да се нафрли?
Од вчера има прозирни мрсули. Едната единица горе еве ја изваде, со другата се мачи уште. Двете наеднаш Чистам носе само со физиолошки раствор. Дали можам да инхалирам или можам да направам некаква беља?
Najverojatno toe e ne bakteriska tuku virusna infekcija. Kaj moite se slucuvalo posle virus da ima malku osip, obicno pominuva posle 1-2 dena, ako ne pomine togas obavezno na pedijatar, ne bi trebalo nisto strasno da bide ne se sekirajte.
Дете за неколку часа се снеарни. Под терапија е, ама место поарно полошо му е. Има треска, го боли грлото, кашла и има многу секрет. Не качува висока тт, до 38, ама не е арен, малаксан, вика не му е арно го боли се.
Ахам. Дадоа панцеф, тапанчето пред прскање... кога одам јас обично кажувам да не даваат амоксиклав, ама ете, маж го однесе и се средија. Изгоре дете, се го боли, почнува да тресе глупости да збори, да му се привидува нешто, да пишти...
Душичка. Со лесно нека помини. Сакав да прашам од што тоа со тапанчето. Читам кај друга мајка пукнало тапанчето. Воспаление на уво или од нешто друго е?
Да, јако воспаление. Душа немам во мене... кажувајте искуства со грчеви кај поголемо дете, ако е голем страшно ми беше. Не беше како кога беше мал, ама беше језиво. Ми преврте очи, се укочи, почна да чкрта со забите, цел се тресеше... Сега кај да спијам, со малото или со големото, не дека ќе спијам, ама ја ако се деси нешто додека малово цица... Ќе си пукнам, јас во спална он во дневна, да си легнам на средина на врата најарно па да ги ѕиркам и двајцата. Ми се плаче.
@AngelOfArh Со помин, душичка. Мислам дека веќе е голем за грчеви, не би требало да се јават. Нам и во систина и во Плодност ни кажаа грчеви до 6 гпд, после тоа се' треба дополнителни испитувања. Ваљда имал јака треска штом така реагирал, плус ако е подолго време болен, истоштен му е организмот. Кога е болен големиот, јас го земам со мене на спална. Едниот од едната страна, другиот од другата страна. Не би оставила да не ми е пред очи, макар и татко му да е до него. Уште еднаш, побргу да оздраве
Не можам, заразно е ептен, греота е малово пред еден месец пиеше антибиотик, се откости. Сега сум ваму таму цело време.
Стрептокока е ова, на уши го удри. Докторот рече пред прскање се мембраните. Грлото исто жар. Го зезна докторката со слаб антибиотик од старт, на воспалени уши, ја па маж праќам да носи дете на преглед, будала.
Те читам и ухх.. и мене до 6 год ми рекоа дека можно е да се појават, после тоа демек ќе исчезнат. Диазепам чепчиња по дома да имате, да ти е мирна душата... да му пројде побрзо! И ја дежурна вечер, малото одеше цели два дена во градинка(после месец дена рокади милион да ги чуваме дома) , вчера цел ден кенкав, за да вечерва крене температура офкорс!
Може не се класични грчеви, може од што симна тт нагло вака се тресеше. Цел ден имаше треска ама со висока тт и свесен беше, а сега успан лошо ми изгледаше.