Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.858
    Допаѓања:
    12.619
    Козле. Не се плаши може само вибрации се од носот и шлајмот.

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.124
    Допаѓања:
    40.488
    И јас би носела козле.

3. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.706
    Козле.

4. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.865
    Допаѓања:
    28.083
    Козле. Совет од педијатар ми е за такви ситуации козле пред државна

5. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    345
    Здраво мајки неколку дена малата се жали на болка во стомачето претежно кога скокат, бевме кај педијатар ја прегледа ни кажа дека не и е тврдо стомачето да не се плашиме не е ништо, ама малата пак се жали на болка, утре сме на ехо да ја видат, да напоменам си јаде си пие све, нормално си какат нема ни запек ни пролив ве молам за мислење

6. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.793
    Допаѓања:
    53.457
    Итно.. Во странство сум со син ми и го фати дијареа значи се исцеди детево а и сега обилно поврати. Како да му помогнам? Линекс му давам но нема ефект..

7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.501
    Давај му само сува храна. И нека пие течности можеби стомачниот го фатил, ќе се среди. Али ако има двопек, компир варен, ориз давај му за да стврдне столицата.

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  8. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.379
    Допаѓања:
    1.451
    здраво,
    Пред еден месец со ќерка ми лежев во козле прв пат во животот доби пнеумонија со падната сатурација 88-90, 10 дена бевме таму.4 и пол години е, не испушти го носев и на контрола секоја недела само инхалаци со бисолвон но еве веќе 3 дена пак кашла многу, и шлајм има и не јаде ич вчера ми поврати шлајм, сега веќе ќе полудам не знам што да и правам, само што почна во градинка пак истаа приказна се врати.Пие дефендул и капки боигае со д3 , така треба 3 месеци за имунитетот да се среди ама гледам пак не е добра.
    Многу се плашам за 3 недели имам резервирано одмор да патувам во Турција се плашам како да одам да не се случи нешто пак таака.
    Има некој искуство колку трае лекувањето на пнеумонија кај деца како ги лечевте вие?

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.706
    Кај секого и секој пат е различно лечењето. Мојава имаше пневмонија без кашлање без температура. За два часа бидна. Почна да кашла во 14 часот , во 16 веќе тешко дишеше. Не хоспитализираја 7 дена, после уште 10 дена инхалации со кортаир. Неа и беше вирусна. Муабетов ми е да не се стресуваш предвреме. Не значи дека секој пат разболување завршува со пневмонија.

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Рано си ја пуштила во градинка она уште недолечена била.
    Мојот имаше пнеумониа и ни кажаа два месеци минимум да не го пуштам во градинка за да закрепне убаво дека му е паднат имунитетот.
    Лечење инхалации со инхалации антибиотик мојот моментално е на флексотиде пумпица.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.655
    Мајки имате искуство со спрејов за нос? Ефикасен е?

12. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.379
    Допаѓања:
    1.451
    jas ja drzev dve nedeli doma so majka mi zasto jas posle bolnica trebase da se vratam na rabota,privatno rabotam nema razbiranje vo ovaa drzava taka e za zal,pred eden mesec izlegovme od bolnica i nie .Ama gledam kasla slajm ima ne znam se plasam da go odnesam vo kozle da ne me zadrzat pak so nedeli,zasto mnogu tesko i padna na malata zasto prv pata kanila i infuzija i vo bolnica samo placese i mnogu nervozna histericna stanaa.

13. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.252
    Допаѓања:
    35.051
    Не се потресувај многу што си се вратила на работа, ниту што тргнала во градинка. Побогу не може сите што имаат деца да седат дома до бескрај. Кружат многу вируси и бактерии периодов, а има и многу алергени во воздух. Ако било само еднаш до сега веројатно ќе биде добро. Однеси ја да ја слушнат и тоа е тоа. Во меѓувреме инхалирај само до солен раствор и пред спиење мачкај маст на гради Експулмо/Мукоплант и слично или лепенка Респиро. И обавезно носот да е без секрет (земи Синомарин или Тонимер и редовно прскајте и нека дува мрсули).

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.907
    Здраво на сите. Се загрижив, прв пат вака се случува. Неколку дена забележуваме убоди од инсекти, под облека. Ај ништо демек може комарци се. Ние немаме многу бидејќи дома сме, ама малиот игра надвор во двор. Не знаеме точно какви инсекти се, некои ситни бубачки. Денес се појави поголемо црвенило со оток голем. Сликнав и пратив на матичната докторка, вели ова не е убод, ова е реакција најверојатно алергиска од убодите. Рече Авил сируп и афлодерм да мачкам. Потоа пак ми се јави, рече дека е малку загрижена, па да земеме и декортин таблети, една на ден да му кршам. Земавме. Се ок. Се изнамачивме додека да испие. Ама ме загрижува од време на време мерам благо покачена температура има. Околу 37. Матичната вика тоа не е температура, и вие исто ќе ми кажете, меѓутоа сепак е покачена. Си го знам детето, околу 35.5-36.0 му е кога е добар. Повеќе од потребно мерам, знам. Докторкава вика можеби е комбинација вирус или инфекција плус алергија од убодите. Не знам што да правам. Ни рече 2 пати на ден по 2.5 мл од Авилот, во упатството пишува еднаш. Син ми е 3 год, многу го мачам и само плука, не можам да дадам сируп :( се загрижив, многу.. цела зима ја минавме болни, не кренавме глава, дури и сега пола мај месец бевме болни....

15. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.465
    Допаѓања:
    22.604
    да,може со алергијта у меѓувреме фатил и вирус..
    Но исто така,може и ко реакција од алергијата,телото се бори и да качи некоја блага тт.
    Ќе го следиш мајка,друго не ти останува

На DarkStormm му/ѝ се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.305
    Допаѓања:
    107.795
    Јас сум алергична на убод од комарец, ама не на 1 до 2 убоди, ако имам многу убоди цела отекувам и качувам блага тт, обавезно ме боцкаат урбазон.

На DarkStormm и mal.ecka им се допаѓа ова.
  17. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.566
    Мајки некои вирус со осип сте имале ли досега? Малиот ми со опипа цел ко од алергија 2 дена температура на крвна слика бактериско покажува ни кашлица ни нос тече ни болки некакви ни чешање му дадоа авил и некои антибиотик.Денес и малото ист таков осип ништо друго незнам дали да го носам дали да дадам авил или што да правам

18. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.858
    Допаѓања:
    12.619
    Има мојот ама не е вирус туку бактериско исто. Само не се исфрли целиот, имаше на препоните и на нозете.

19. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.907
    Има многу убоди по телото, ама не се од комарец. Од нешто друго се. Имаме и ние, но помалку. Не се видливи инсекти, нешто ептен мало е во прашање, влегуваат во облека..

20. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.858
    Допаѓања:
    12.619
    Тавтаби да не се? Провери дома под креветите, искачаат само во темница.

На DarkStormm му/ѝ се допаѓа ова.