Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.990
    Допаѓања:
    4.871
    Ако му е запишан како матичен лекар да, а ако не не може.

2. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    8.836
    Да, матичен му е. Ама е општ доктор. Фала :)

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.990
    Допаѓања:
    4.871
    Ако нема веза, штом е матичен може да дава упати.

4. NikaMakedonija

NikaMakedonija Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2022
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    9
    Извинете можи во погрешна тема пишувам ама итно ми треба препорака за безконтактен топломер од кој сте задоволни и кажува поточно или барем приближно. Со живин е невозможно да мериме, знам дека тој е најточен.

5. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.174
    Допаѓања:
    30.101
    Само да е матичен доктор. Дали е педијатар или општ не менува ништо.

На dromka и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  6. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.048
    Microlife

На dromka и Mother of 2boys им се допаѓа ова.
  7. Hippie

Hippie Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    78
    Како што опишуваш исти сме. Нема повеќе температура. Таман помислив подобро е сега многу кашла и повраќа од кашлање, не сака да јаде веке два дена… уф тешко

8. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.421
    Допаѓања:
    5.105
    Вчера бевме повторно на контола, докторката вика на грло нема ништо визуелно, ама носот преполн..не знам колку пати во денот се чистиме, со аспирација, со носко, џабе..и таа вели кашлицата му е од носот..обавезно инхалации...а ова моево не сака сируп да пие не да се инхалираме ама мора од денес со сила некако мора...сношти се отепа од кашлање, се разбуди во 6 и не можеше повеќе изгледа затнат цел, го исчистив со ноското да не кажам што не излезе...и презаспа, неможевме во 8 да го разбудиме...и сега ќе морам и во текот на ноќта да го будам и да чистам..не дека ми е прв пат..и ни смени антибиотик, ни даде панцеф ќе видиме...вчера веќе беше малку подобар после 4 дена јаде дури два пати..многу ми е тешко особено зошто и јас сум болна, и јас полна со секрет и јас кашлам на вечер и преуморна сум..ама се надевам ќе се смири викендов, бар апетит да му се отвори тој и онака е нејадач, сега 4 дена на вода беше :(

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  9. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.499
    да те "утешам" ретко кој го одминува. Кај нас и малото (кое прво фати или префати од негде, не знам) дури до мене стигна вирусот. Многу е за нигде.

На Presrekna и mal.ecka им се допаѓа ова.
  10. Hippie

Hippie Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    78
    Бевмме ние денес на контрола ни го сменија антибиотикот, сега и дадоа оспен… Инаку многу кашла ама суво, од сабајле не може да и се смири кашлицата, ама за кашлицата ништо не и дадоа

11. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.421
    Допаѓања:
    5.105
    За кашлицата мене ми препорачаа инхалации со кортаир..иначе ние пиевме оспен 4 дена ама немаше никакво подобрување па ни смена на панцеф...ќе видиме...сабајлево јадел нормално, се надевам панцефот подобро ќе му делува..иначе и ние суво кашлавме ама матичната ни рече се ни од носот, му се слева секрет и затоа кашла

На mal.ecka, Hippie и JoyJoy им се допаѓа ова.
  12. Hippie

Hippie Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    78
    Ајде побрзо да помине :sun:

На doubleinfinity му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Hippie

Hippie Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    78
    Мајки дали при бактерија на грло се прават инхалации со дексазон, бидејќи има сува кашлица ( цело време кашла). Нешто како да имам слушнато дека при бактерија на грло не се прават инхалации.

14. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.025
    Допаѓања:
    48.351
    auron

15. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    Синко со гнојна ангина, кашлица, главоболка и температура 39, девојче со осип и тт 39, еден ден имаат, друг немаат, па одново.. на големиот му препишаа Амоксиклав, на девојка правевме крвна слика и сѐ е мирно. Ова вирусот е или мешана "скара"? Ме полудеа, секој месец се болни, сите вируси ги собравме

16. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.464
    Допаѓања:
    4.914
    Гнојна ангина може да е и вирусно и бактериски. Нас докторот ни рече крвна слика после 48 часа од прво качување температура. Претходно не било релевантно.

На Anaksunamoon, elimkd и mal.ecka им се допаѓа ова.
  17. No Makeup

No Makeup Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    2.088
    Здраво. Дали некоја мајка има искуство со потење кај деца? Ќерка ми има 7.30 години и веќе почна да се поти под мишки со непријатен мирис. Нели е рано за тоа и дали има антиперспиранти за деца?

18. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.464
    Допаѓања:
    4.914
    Не знам дали е рано. Но имаше во ДМ едни како течност, стојат кај обичните на прскање. Заборавив кој бренд се, некоја нивна марка, мислам дека пишуваше без алуминиум. Не се од обичните рол они, нешто друго е. Или евентуално лидера кремата да ја земеш.

На No Makeup му/ѝ се допаѓа ова.
  19. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.464
    Допаѓања:
    4.914
    Не можам да го едитирам претходното мислење. На овие мислев, или слични вакви видов последно кога бев.

Прикачени фајлови:

• IMG_2727.jpeg
      IMG_2727.jpeg
      Големина на фајлот:
      113,7 KB
      Прегледи:
      30
    На No Makeup му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Nina_Wells

Nina_Wells Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2017
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    22
    Мајки помош. Малата ми е скоро 4 год еве месец дена мака мачиме со какање. 3 дена не е какана, и ставив клизма ништо не се случи. Таа многу плаче, ја боли и дупето и мешето. Се напнува по цел саат и повеќе се мачи и пак не може да се искака. Имаме проблем со неа, лудо од дете е оти е многу инсетлива. Таман и дојде да кака го враќа назад, не знам како да ви ксжам. Кака стоејки, нема шанси фа седне на шоља или да чучне. И давам 2х на ден waya пробиотик, пие calm releife сируп, давам сок од модри сливи. Млеко и благо и грицки не јаде, чорбички слабо, супа никако. Вода нудам, и се што и збориме се како на против да прави. Значи инает не виден, контрира во се. И збориме објаснуваме да се напне, да чучне почесно ќе се искака нема шанси. Бевме на детски гастролог, детски хирург и само ни рекоа смени исхрана и одма клизма и ставаат. Ама не можам никако да ја натерам ништо што не сака, пробано со лошо, со добро не иди. Детето многу ми се мачи, не можам веќе вака да ја гледам. Еве веќе 3 часа се мачи и пак ништо. Помагајте