Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.990
    Допаѓања:
    4.871
    Психолошки има детето мака, да не ме сфатиш погрешно. Детето звучи како да се плаши да кака. Консултирај детски психолог.

На Momichka, Sofi.ja и No Makeup им се допаѓа ова.
  2. Nina_Wells

Nina_Wells Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2017
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    22
    Консултиран детски психолог, носена е на терапија, и на крај добивме одговор дека со време ќе помине само да не ја форсираме

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.990
    Допаѓања:
    4.871
    Тогаш само трпение , понуди и да ја гушкаш додека кака или друга утеха нешто , и многу зборење. Моето кога има мака исто запек плаче седнувам долу пред него бидејки на нокшир кака и го гушкам му зборам го тешам и плаче секако некогаш че се искака некогаш ќе стане не го форсирам да седи ама тука сум до него. Нема друго што да се прави... Се надевам брзо ќе го решите проблемот. Со лаксативи нема да се реши пОшто нагонот таа го сопира ...

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  4. No Makeup

No Makeup Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    2.088
    Верувала или не, навистина со време ќе помине. Исто имавме проблем потполно ист, и ништо не помогна, едноставно само од себе.. :hug:

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Hippie

Hippie Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    78
    Малку сум досадна овие денови. Ама овие два -три дена едвај две лажички ќе изеде, до сега многу пати е била болна ама никогаш не е одбивала јадење. Моментално пие антибиотик ја лечиме стрептокока во грло. Дали е нормално да не сака да јаде, чудно тие денови што беше со темература јадеше сега несака

6. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.990
    Допаѓања:
    4.871
    Најбитно е течности да внесува и тоа што сака давај за јадење, ако воопшто нешто сака. Ќе биде добро не се грижи.

На Hippie му/ѝ се допаѓа ова.
  7. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Може има афти. Моево само тогаш нејадело, а јадач е машала.

На Hippie и Anaksunamoon им се допаѓа ова.
  8. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.886
    Допаѓања:
    12.694
    Земи било каков природен антиперспирант имаш голем избор во Белина само што се поскапи, Алверде во дм.

Ја боли грлото сигурно. Нека внесува течности, супи, јогурти, чај, сок, пробај корнфлекс со јогурт, житарки, пире, нешто така полесно. Не знам колку години е, јас после 2 години почнав прополис да давам многу го опушта грлото, исто има и лижавчиња во аптека за болно грло само прашај од која возраст може.

На No Makeup и Hippie им се допаѓа ова.
  9. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.025
    Допаѓања:
    48.351
    Оваа стрептокпкава изглеа ни ги покоси све децава, и моево три дена ништо в уста, не го форсирај, само на топлово давај течности, кај нас веќе 4тиот ден почна сам да бара да јаде, не ни е ова прв пат кога е болен ништо да не сака в уста

10. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    Лимон под мишки, мене ми функционира а на дете верувам уште повеќе би имало ефект. Релативно рано е, може треба да испитате хормони, верувам дека имаат врска со потењето и мирисот

На No Makeup му/ѝ се допаѓа ова.
  11. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.464
    Допаѓања:
    4.914
    Ехх.. немам совет.. може утеха само. Моево не јаде воопшто. Се е со молење, значи и кога не е болен 40 минути го хранам, на секој залак вода пие. Кога е болен не успевам ниту еден оброк да му дадам. Не сака и се лигави х100. После секој вирус е уште послаб од претходно. Итри се децата. Кога е болен прашувам што сака и одговорот е сутлијаш, чоколино, бисквита, торта, лебче. И нормално, ќе дадам сув леб да гризе (доктор има речено дека при болно грло добро е така да голта леб) или варам сутлијаш, ама реално количински слабо ќе изеде. Неколку залчиња леб или неколку лажички сутлијаш.
    Се тешам се додека пие вода, ама кога е болен некогаш и вода одбива..

12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Ѕирни и ја устата може има афти или крајниците ја болат малце потешка бактерија е стрептококата така да нормално е да не јаде али гледај течности да внесува ако треба и прави и ги јадењата како каша барем додека се стабилизира.

13. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    692
    Допаѓања:
    518
    Ajde majki sovet ako moze. Ke vadime krajnici pa kako najlesno da gi pomineme tie dve nedeli? Mnogu sum isplasena.

14. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.464
    Допаѓања:
    4.914
    Ќе слушате доктор. Додека заздрави течности, супи, лесна храна за голтање. За болка веројатно ќе дадат лекови.

На rikimiki му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Hippie

Hippie Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    78
    Фала ви сте на советите. Утре обавезно ќе ја носам да јавиди докторката. Јаде по малку ама многу време го држи во устата до дека да го голтне. Најверојатно ја боли грлото. Малку се потсмирив. Дека прв пат одбива јадење и ми беше чудно

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.886
    Допаѓања:
    12.694
    Јас имам вадено крајници и ќе ти кажам најважно е грлото да се влажни цело време. Докторите ќе ти речат важно е течности да пие ама кој не вадел, не знае. Не мора да испие чаша одеднаш, подобро голтка по голтка ама често, на 15-20 минути потсетувај зашто ако се исуши грлото боли како жилети да голташ. И во спиење буди на некој саат, па ќе продолжи. Добрата работа е што кај децата многу побрзо поминува и не е болката огромна или до аналгетиците е, којзнае. Потешко се поминува анестезијата реално.

На tina2018 и rikimiki им се допаѓа ова.
  17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Мајки бедоксин освен во апче има некоја друга форма за деца? Треба да пие по 2 дневно, нема никакви шанси да се напие :(

18. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.990
    Допаѓања:
    4.871
    Apceto zdrobi go i rastvori go vo nesto.

19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Не сака ни така, вчера му дадов ама го осети и ништо не пие денес да не му дадам случајно.

20. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.990
    Допаѓања:
    4.871
    Б комплекс знам има и сирупи и гранули за растварање ама дали има доволно бедоксин во него незнам. Прашај во аптеките за алтернатива

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.