Mamicki imame tt 38 Dali da dadam surupce Sega se istusiravme imase 38,7 padna na 38 vadime I trojki a I 9den ni e od primena MRP imame blokmaks Kako da dadam
Многу сум исплашена. Сега и мерам темература на керката има 37,6 темература. 7 ден од антиниотик. Зошто така. Многу сум исплашена
Треба време веројатно. Следи. Можеби не е погоден антибиотикот. Се сеќавам синко со стрептокока 11 дена имаше тт. Дури на 6 ден од антибиотикот почна да паѓа.
3дрна пиеше ко алмацин потоа продолживме со оспен. Демек прв избор за стрептокока пиогенис бил оспен. Сега мерам температура има 37,9, вчера барем малку јадеше сега пак не сака. Не знам веќе што да мислам
Спуштила на градите… сега и дадоа сумамед да пие. Не сака ништо да јаде ни чоколадо.. се изнамачивме.аман веќе
Оооо душа...Побрзо да оздравите и нас ни дадоа оспен како прв избор ама 4 дена немаше никакво подобрување, морав да притискам за нешто појако и ни дадоа панцеф и конечно од саботата почна да јаде...иначе 4 дена немаше ништо во уста ставено, 5тиот нешто малку, од саботата веќе се врати на три оброци..иначе оболев...а немаше моето ни афти ни гној на грло ништо едноставно не сакаше да јади и готово...а друго активен беше, сакаше да шета ама јадење не...а што вика @0ли кој не ваѓал крајници не знае што е болка, баш како жилети да те сечат...еее дете родив, тоа ваѓање крајници никогаш нема да го заборавам
Може и од комарец да е или алергија од тревА. Ако е лаергична на трева може да се појават и поголеми пликови. Пробај со синопен треба да се смири, камагел одма ќе ти завршеше работа ама не се произведува повеќе.
На теева не сме биле,синоќа на спањетп ја искаса нешто.Ставам фенистил и лоратадин ќе и дадам.Фала многу на одговорот
За болка од изгорено за дадам парацетамол ќе помогне? Помина некој 40 минути се потсмири малце ама уште од време на време се жали на болка. Се мислам до вечер ако се жали дали да му дадам парацетамол, иако еве подобро е малце ама многу плачеше не плачел волку до сега за ништо. Не изгледа страшно за да го носам по доктори ама ќе му се направат пликчиња три прстиња изгоре.
Од синоќа 39 темп, ја качува на 4 часа. Црп мирно, леукоцити покачени, грло црвено со секрет а резултати од брис во среда. И дадоа амоксиклав но ме загрижува температурата. Што да и дадам?
Немам дете ама пред неколку недели го чував на една пријателка и ми се разболи. Парацетамолче му давав, го туширав и го оставав само по пеленче не го облекував исто сладолед му давав да јади според нејзини совети како си го лечи и за два дена не му беше ништо
Ако е стално толку висока менувај наизменично парацетамол со ибупрофен. На 4 часа давам кога е превисока тт. Ама чекам да ја искачи прво, па потоа давам сируп. Давам простор малку и да се бори телото. Сепак исцрпувачки е, некогаш и сама не верувам во тоа дека телото се бори, гледајќи како температурата го исцрпува, станува истоштен, блада, му се забрзува пулсот и дишењето. Имај на ум, антибиотикот да делува треба 3-5 дена.