1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    8.337
    Правите ли кс на качување температура?

Вчера цел ден со никаква темп, од 37.5 до 38.5 вечерта, дадов сируп спушти.
    Давам и Виранто плус ОРС некоја голтка.
    Утрово пак се качува така споро, само млеко сака да пие.

2. Hippie

Hippie Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    78
    Колку време е нормално да одбива храна. Две недели поминаа од кога се разболе и се уште ми одбива храна. Едвај по два три залака ќе изеде. Има на градите спуштено, дали може од тоа да одбива храна? Прв пат ми спушта на гради

3. nestorovskaa

nestorovskaa Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    Zdravo na site.
    Momiceto 1 godina i 2 meseci vekje 3 dena ima viroza prosledena so temperatura, proliv, iskasluvanje slajm. 3 dena i davam blokmaks za namaluvanje tt, a na sirupot pisi da ne se dava povekje od 3 dena. So so da prodolzam?

4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Прави и инхалации за шлајмот со синомарин ампулите и ќе и се разреди шлајмот добро е кога кашла. Навечер ако можеш стави ја на повисоко малце да спие за да не и се слива и да се закашлува.

5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Дали има некоја мајка искуство со тикови кај деца?

6. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    692
    Допаѓања:
    518
    Ne. Na cetiri casa mozes da menuvas paracetamol i blok maks. Paracetamol na 6-8 casa. Ako si dala paracetamol na primer za cetiri casa moze blok maks i obratno. Mada gledaj sto podolgo rastojanie da drzis so tusiranje, ladenje, mackanje so alkohol i voda, mackanje so ocet i slicno.

На Grasiela** му/ѝ се допаѓа ова.
  7. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    692
    Допаѓања:
    518
    Bolka vo uvo?

8. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    Леле мајки денеска денов за никаде, 5 пати исповрати син ми, од сабајле ништо нема јадено само 1 банана и неколку лажички кисело млеко. Вода пие, сок од јаболко, ОРС по малку. Температура 38.8 качува симнува и така цел ден во круг, давам сируп за тт, го истуширав пред спиење му олесни малку ама јас не сум мирна ми е страв да не дехидрира, се што ќе испие повраќа :( бевме денес на доктор вака весел беше таму ама послето дома ми качи тт и од тогаш нема воља за ништо..утре крва слика ќе правиме па ќе видиме што ќе покаже

9. WonderGuurl

WonderGuurl Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    2.298
    Не не се пожалил на болка во уво. Демек ќе лечевме алергиска кашлица, со терапија препишана од пулмолог, тој од завчера ептен се раскашла и ете почна темп да качува. Веќе 24ч е со темп, од синоќа качува на 4-5 часа од сируп. Утре ќе го носам на преслушување и да се види да не е грлото, друго не ми паѓа на памет...

10. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.561
    Допаѓања:
    1.433
    Мајки како се вика маст за нос што се става за бактеријата Стрептокока во нос?

11. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.382
    Допаѓања:
    18.621
    Земи капки против повраќање Наусолвит јуниор

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    Дадов и тоа вчера, во 1 ноќеска стана сакал да јаде, му дадов компирче варено и вода му се пиеше. Сега е подобар :)

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bonnie Top

Bonnie Top Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    697
    Кај нас се јавуваат повремено. Се манифестираат со трепкање и гримаса со устата.

Посетувано невролог, ни кажаа дека се развојни и со тек на време ќе се надраснат и исчезнат.
    Какво е вашето искуство?

14. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.025
    Допаѓања:
    48.351
    Вчера имаше температура денес ништо, дали во тој случај ве праќаат за крвна слика?

15. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Наеднаш се појавија со устата пред една недела. Исто така како гримаса прави, особено ко ќе е возбуден или нервозен. Матичната не пушти на психолог, почнавме па ќе видиме. Инаку е многу нервозен во последно време, почна да размислува за смртта, се плаши за сите, баш тој ден ко се појавија плачеше за мачето да не умрело и на тоа работат со психологот.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.424
    Допаѓања:
    2.928
    Не.

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.382
    Допаѓања:
    18.621
    Само внимателно со храната,и да има апетит по малку давај да не го иритирате повторно желудникот.

Моето скоро имаше нешто слично. При возбуда или срам го вадеше јазикот надвор. Разговаравме со матичната рече да не го прашуваме или опоменуваме зошто го прави тоа. Да игнорираме и да даваме б6 два пати на ден. Дел од развојот е и ќе помине. Така и беше.
    Не,само ако два дена трае континуирано тт не праќа за кс.

На kristina.k, mal.ecka, elimkd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    692
    Допаѓања:
    518
    Kolku godini ima? Nemora da se pozali, posebno ako e mal. Placenje i vrtenje na glavata levo desno plus temp moze da bide i uvo. I e mnogu cesto. Bakterija od nos i grlo da premine vo uvo i otitis da napravi. Odete na orl. I kako da se vidi da ne e grloto zar ne pregledaa pred da dadat terapija, ne ve pratija na ks i brisevi? So ovie pulmolozive ajde odma alergija najlesno e da se kaze. Od alergija ne se kacuva temp sto ne se spusta. Sigurna sum deka ima bakterija vo nos grlo. Ako ne ste pocnale antibiotik brisevi napravete, ako ste pocnale dzabe.

19. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.174
    Допаѓања:
    30.058
    Не, ако има 2-3 дена тт тогаш правиме кс

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  20. WonderGuurl

WonderGuurl Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    2.298
    Не живееме во Мк и овде не се прават крвни слики ниту брисеви за жал. Пулмологот и орл од Мк ја дадоа таа терапија за лечење алергија. Им носев обична крвна слика од прсте дека ми рекоа од вена не практикуваат на мали деца, доволно била таква. Инаку прегледот кај нив беше минатата недела, и тогаш освен повремена кашлица немаше ништо друго. Го носев затоа што кашла со месеци, иако никогаш немал бронхит
    3 години е и секогаш кажува точно каде го боли. Утрово го носев на преглед дека темптературава трае веќе 30 и кусур часа, го преслушаа, му прегледаа уши и грло. Грлото било црвено но без наслаги, зедоа брз тест за црп од прст, вредноста ниска излезе.
    Само темп да се третира ако е висока рече докторката.