Cim kasla so meseci togas najdobro e pneumoslajd da se napravi. Ke kaze koja bakterija ili virus ja ima. Potocno od toa nema. Samo neznam kolku tamu bi vi napravile ko sto kazuvas ni ks ni bris pravat. Alergija neveruvam deka e so tempteratura sto ne spagja i crveno grlo. I plus ako primate antihistamin ke se smirese da bese alergija.
Бевме кај докторката Искра во Ремедика и таа рече дека нема потреба од пнеумослајд кога ја прашав. Тој поткашлуваше особено наутро кога ќе стане од спиење, температура со месеци не беше имал. Инаку се поклопи баш денот кога почнавме со антихистамин и назонекс, да се раскашла уште повеќе и да качи температура. Знам дека темп не му е од алергија туку нешто друго има закачено во меѓувреме. И се прашувам како кога не оди моментално во градинка имаат распуст...
@Sofi.ja и нас ни рече два пати Б6, ама и за тоа прави проблем. Не сака никако, плаче, се нервира. Дали еднаш до сега се има напиено. Затоа на психолог почнавме да видам што е проблемот. Убаво си врви таму си цртаат, сака да оди, па ќе видиме.
Пробај истолчено во шприц со вода, јас така давам. Исто и ние како Sofi.ja го добивме истиот совет да не обрќаме внимание и да не опоменуваме. Јас иако сум сведна дека се тикови и се минлива фаза секогаш кога има ме вознемируваат многу…
Дали може од бактерија мораксела во нос да се качува температура до 38.5 Еве веќе 3 дена качува на 4-5 часа веќе не знам што да правам
може... Искуство со крварење од нос на 6г дете? Топ кс, чисти брисеви.Можна причина-иритација од алергија,зашо само го чеша И ноќе,без контрола жеша па кравари особено тогаш.Што би можела да превземаѓ?
Може ли да има активна бактерија во нос или грло, а црп да е ниско? Или тоа веднаш се качува и укажува на бакт?
Crp posledno se kacuva i posledno se spusta. Zavisno od deugite parametri, lekukociti i granulociti ako se visoki balteriska infrkcija e.
Да може, со деца се може, нема правила. Поголемиот има 2 ипол години, во мај со супер крвна слика завршивме во Козле бидејќи не спушташе 40 темп, 8 дена по ред, после 8 дена се качи црп на 25 а леукоцити на 27, и после 3 сменети антибиотици ниту еден не му делуваше, и го задржаа, искочи јака бактериска инфекција и плус адено вирус, ужас беше, 10 дена на венски антибиотик. Така да и кс некогаш не мора ништо да значи, јас 3 направив тогаш и тек на 3 покажа високо црп и леукоцити.
Јас давам од 2 години. Апчето раствори го во вода, малку потешко оди ама мати го со лажиче. Се прави сокче и нека пие полека.
Мајки малата имаше течна столица два дена по три пати на ден,ја средивме со пробиотик...прашањето ми е дали да продолжам да давам пробиотик и уште колку време? Или не мора веќе зошто се нормализира? 2 години има.