Od sisencata, ne znaev deka ima druga varijanta. Edno sise ispi odma podobruvanje se gleda. Ne mi faka cesto stomacen ova i e vtor pat realno. Prethodno pred god i nesto isto so sisencava resive situacija
Големата ми крена ноќта темп, 37.9.....сега во 17 часот 38.5.....се жали на грлото и на главчето, и и го видов грлото црвено и ко со точки и е, гнојна ангина е? Ќе одиме на доктор секако, а други симптоми нема, не кашла, не и течи носот. 3 год има.
Кажете лек домашен природен илк пак и купечки не е важно, само да помогне, за сува кашлица, се утепа од кашлање денес, посебно во лежечка позиција, во пон го носам на др да бе спушти на гради, ама многу кашла.
Не знам што значи аморфни, извини. Ај малку подетално објаснување ако не ти е проблем. Гугл дава broken english објаснување некое
@LiquidLuna можно е од блага дехидрираност да има кристали, поконцентрирана да била урината. Од жешкото особено, повеќе се потат, губат повеќе течности. Зголеми вода ако не пие доволно.
Јасно. Овие 2-3 дена сака да пие од чаша а не од шише и лом се прави цела и не ни знам колку има пиено Ќе и стоам над глава со вода сега
Веќе ти објаснила @kristina.k Јас го носев и на лекар, од ум се извадив, ама таму ми кажаа дека ништо сериозно не е,доколку внесува течности и јаде. Дека летен период кај секој може да се јават.
Само сабајле се појавија такви. Веќе нема. Ама откако ми кажа Кристина, стојам над неа со чашата, го удавив детево денеска
Здраво мајки. Имаме стрептокока во носето и матичниот ми даде капки левуно да му ставам во носето. Дали сте имале искуство со стрептокока во нос и со што сте ја излечиле???
Во саботата во јане го однесовме заради кашлица, ни рекоа алергиски е или ларингит пошто нема ниеден друг симптом, да му даваме аериус еднаш дневно и инхалации со дексаметазон. Денес на преглед кај матичен пошто нема подобрување на кашлицата, ни смени на инхалации со кортаир и два пати на ден аериус. Заспа пред пола саат, не прекинува да има напади на кашлица, таква кучешка, одвај до воздух доаѓа, не знам дали да го носам на клиника или да чекам да му помине. И не знам зошто вака мењаат кортико а и сирупов... што мислите?
За такви кашлици исклучиво пулмикорт/кортаир му давале и тоа пл 2недели до 3 инхалации. Во 2наврати и вентолин го инхалиравме. А Лоратадин или Аериус исто по месец дена примаше. За да имаат ефект пулмикорт треба бар 3дена да поминат.
Ако не може да се смири носи го. Кога го инхалираше? Мојот дека често има ларингит јас и само со солен раствор го инхалирам за да се смири. И ти пишала дромка само ладно.