Ние пред еден месец така, вечерта качи 38 цел ден изгоре од темп која одеше и до 40 од следниот ден како ништо да не било.
Ako si vo moznost odi do sosednive zemji zemi orginal pulmikort, kortair ne cini bas iako vikaat deka e isto ama ne e toj kvalitet.
Мојата така качи пред една недела, немаше ни нос течење ни кашлица, само црвено грло, еден ден креваше само и толку.
Исто и мојот во петокот качи вечерта температура, сабајле кога станавме ништо. Еве го супер е од тогаш навака, што беше тоа којзнае.
Моето имаше напад од нигде никаде, зимата, ноќе, одма на итна бевме за 5 мин, урбазон го боцнаа, потоа инхалации со дексаметазон и физ. Прва помош била само ладен воздух, исто и ладно да јаде/пие.
Фала ви на сите за одговорите, дури сега успевам да пишам. Не го однесовме на клиника ноќта, ве послушав и умотан во фротирка надвор го изнесовме на тераса и се смири. Цела ноќ така, утредента матичен смени терапија и брисеви направивме, се чекаат резултати.
Да знаеш друг пат, ако надвор не е доволно ладно, отвори фрижидер и држи го таму да дише. Се надевам нема да ви се повтори.
Zdravo Denes bevme na doktor so sin mi na kontrola i doktorot mi rece deka sinceto nemoze da se skoncentrira i da se fokusira na nisto zs eventualno nogu videa i crtani gledal...a sin mi niti gleda niti bara da gleda mnogu. Jas mu pustam nekogas crtani i tolku ama doktorot me ubeduva kao od toa e sigurno. 3 godinj ima ke pocne za brzo vo gradinka i mi napravi termin za 3 meseci kao na kontrola pak. Nekoj slicno iskustvo ili sovet?
Абе ајде. Се тоа научиле цртаните, па цртаните. Немам искуство, ама цртаните не се секогаш причина. Да гледа дете 15 мин дневно не може да е причина. Ако се остава со саати пред екрани, тоа е веќе друго...
Ve molam iskustvo so vadenje krajnici, tri krajnici se izvadeni, kakov sluz e normalen posle operacija?
Нема шанси да имаат 38 температура од топло нели? Четворицата сме во иста просторија, мм е болен од завчера, а има 36.1 и спие покриен, децава 38 и телата им вријат, фрлаат се од нив. Таман се наместив за спиење
Сите деца се различни, можеби едноставно го интересираат одредени работи, можеби детето не сака да си игра константно со една иста работа. Исто растат децата и шѕо се лепат до родителот и не си играат со други и тие што се бесни. И мојов е таков кога ќе го пуштиш надвор се чепка се фаќа од едно на друго се префрла иде со луѓе седнува збори разговара исто е скоро 3 години но има и од улица деца што се постари и ниту зборат ниту играат со некого повлечени се.
Јас кога вадев ми беше слузот некогаш по леплив лигав да кажам па после тоа како вода, зависи зошто имав и алергија екстра тогаш баш и се зависно дали е одма после операција или поминато неколку денови за слузот.
На малата ножето и е потечено и ја боли при газење, личи како каснато од некој инсект, жешко е местото и тврдо. Што да правам?