Каков стомачен кружи моментално низ градинкиве? Од сабајле прво многу се жалеше на стомакот па почна да повраќа. Капки против повраќање ги повраќа.
Поискусни мајки за висока температура неколку прашања… Колку време да чекам најмногу за да делува сируп? Што кога не и се симнува температурата од 39 и нешто подолго време, кога треба веќе да реагирам и да ја носам на доктор? Никогаш до сега вака не било, скоро 2 ипол години има и секогаш и делувале сирупите, ептен ме фаќа страв што не и се симнува температурата.
Колку дена крева температура? Воопшто ли и по даден сируп не спушта? Можеш да даваш наизменично на 4 часа блокмакс и парацетамол Иначе кај моето за околу половина час отприлика почнува да спушта температура
После 40 мин од прилика делува. Ако сирупот не симне пробај алтернатива,расоблечи,туширај со млака вода,чорапи со оцет,масажа со медицински алкохол...со лесно
Почна денес попладне крена 40,2 и дадов ефералган брзо симна, за 4 часа пак крена еве ја со 39,3 скоро 2 саати, во 11 и дадов пак ефералган не ја симнува…. И оцет и ставам на ноџињата но темп не се симнува . Ич немам вака искуство затоа незнам што да правам и колку да чекам, многу ме плаши висока температура… едит: @Sofi.ja ја истуширав и и ставив оцет но нема промена, се мислам сега рендан компир да и ставам, почнав по нет да читам вика симнувало темп.
Оф бе мајка баш ми е жал сите низ истото во даден период минуваме, температурата кај децата нас како родители не вади од памет но за децата тоа е знак дека телото се бори, раслечи го детенцето, давај му течности, прогурајте уште час и половина па дај му блокмакс, значи доколку даваш на 4 часа не треба од истото сирупче туку треба да комбинираш. Дали правило дозираш?
Сигурно е ок дозата баш пазам на тоа. Ама не сум знаела дека треба да комбинирам да не давам два пати од истиот сируп. Фала за советот. Никогаш до сега не сум имала вакво искуство, ептен стресно ми е кога креваат темп ужас. Добро е што пие вода, сок, не премногу ама пие колку толку, тоа ме радува.
Ако крева на 6часа минимум ондак даваш од исто сирупче, но ако не симнува температура во тој случај даваш наизменично на 4часа како што ти пишав погоре, гурнете ја ноќва види и утре како ќе биде, доколку и петок нема подобрување носи го на лекар нека му земат брис или нека испитаат крвна слика, доктор најдобро ќе ви каже. Секое добро
Ти благодарам за советите. Уште утре одиме на доктор, се сомневам дека е стомачен вирус, имаше една течна столица попладнево откако крена првиот пат темп. А ова за сирупиве стварно не сум го знаела, фала ти. До сега никогаш и не се случило вака да не реагира на сируп, што вирус ќе беше…Само нека минува побрзо.
Мајки, девојчето ми е година и три месеци. Неколку дена ми е нафрлена по цело тело и лице, поточно од понеделникот откако ја зедов од градинка. Не се чеша, ама ова е прв пат вакво нешто, никогаш немала проблем. Дадено и е летизен и синопен по препорака од матичната, но не и се повлекува. Се секирам од што може да е, а веќе се јаде и не по прв пат. Искуство или мислење?
со што третиравте и што симптоми имавте од моракселата? во нос или грло ја имаше? Малата имаше црвено грло и др вика ај секако ќе идете на одмор ај да направите и брисеви, излезе мораксела во нос. до сега не ја имала. Симптоми има црвено грло и како носот де затнат де мрсолчиња вадам со носко. И цела недела наутро кога се буди како топла 37.1 и само што ќе се раздвижи си е ок, не е топла (ова со тт да го препишам на топлото време,...така ми одговара де) Ќе ја носам после пак да ја види и да ми даде нешто за моракселата ќе барам (лоално), за да не се искомплицира пред одмор. и од градинка ќе ја повлечам. Марфи тропна на врата пред одмор
Во нос ја имаше, и доби воспаление на ушиња. Матичната кажа дека е од моракселата тоа, стававме капки во ушите и хлорафеникол маст во нос и се исчисти. После месец дена правевме брисеви, чисти беа
Мајки, малата е 13ипол месеци. Последниве 4 дена има чудна столица, нема повеќе од 3 такви столици на ден, течни се и жолти, ама не е баш баш вода. Ја ставив на режим од вчера, само мелен ориз со компир, банана, и каснала смоки бебешки. Една имаше нормална столица, а друга пак ретка и дури ко да ми се привиде нешто црвенкасто ама минимално… сеа трипам, матичната на одмор ми е. Други симптоми нема, да рачунам дека е дијареа, да давам нешто? Можно е да е вирус?
Пред некоја недела и кај нас така беше,се среди со пробиотик...давај и ти па ќе видиш баш треба да помогне.
Мајки во Грција сме од вчера Денес на син ми пределот на внатрешната страна на нозете и задникот му е цел со ситни брунчиња и рапаво на допир слично на атопичен дерматит Јас мислам дека е од солената вода Како мал имаше атопичен дерматит многу лошо беше се до 3 год Но еве 7 е и никогаш повеќе не се повтори Дали некоја се соочила со вакво нешто сега ке го носам во аптека да прашам но ако некоја може да ми предложи крема уште подобро Неможе да седи цело време стои
Ако носи купачи може од песокот да му влегува и да се иритира кожата . Исто беше и кај нас , се смируваше само мачкав понекогаш и биодерма. Не е ништо страшно
Кај моето излезе на брис од нос , додека чекавме резултат ги снема симптомите па матичната препорача само спреј од оригано.