Малата е 1,4 месеци има 10-11 кг. Почна да качува температура од пред 5 дена но беше 37,5 сега веќе од вчера качува до 39,5 и премногу денови се давам далерон и блокмакс наизменично на 5-6 саати , кој сируп е подобар ? По колку мл давате од блокмакс колку од далерон за 10кг? Зошто сирупот не и делува за 4-5 саати пак качува..?некој да има искуство вакво ?колку дена смее да има температура?
Јас не би давала на 37.5 сирупи па и на 5 6 часа, еве сега кога има 39 да ама веќе долго даваш сирупи консултирај матичен што како за понтака. А за колку смее никој неможе да каже дур е болно детето ќе качува. На 10 кг 6мл би дала јас далерон. А блокмакс 2.5 до 3 мислам можеше на таа килажа.
Мајки нешто против запекче,капки,сируп,најефикасно? Пробав со потечна храна и се што знам,ама пак оди отежнато?
Мила може ли од сликичкава да видиш дали станува збор за розеола или е нешто друго? Само внатрешната страна на рачињата е исипана не гледам дека го чеша но мислам едното раче се исипа пред да качи температура, па цел ден поминавме со висока тт и денес е и другото раче исипано. Има и растечено носе а и кашламе
https://www.evit.mk/kupi/za-deca-i-bebinja/biovitalis-biolaks-sirup-protiv-zapek/ Пробај со овој сируп, нам ни помогна.
Колку е алармантно кога дете се жали на болка во гради? Бевме на лекар, направено рентген на гради, екг, крвна слика, тест за стрептокока, па дури и ковид тест и се е добро. Тахикардична беше на екг, но беше со 39 и во просторијата беше свежичко.. па додека и правеа, се тресеше... Пиеше сируп во 10ипол, еве ја сега пак со 38.6. Во Грција сме и незнам што да правам, дали да фаќаме патот накај Скопје.. За болкава др рече дека може е мускулна болка, од температурата...
Може да е од температурата, цело тело боли кога имаш температура. Други симптоми освен температура нема? Секрет од нос или да кашла? А сте направиле и испитувања и штом се било во ред, вирус ќе е некој. Ќе мине. Многу вода, мноогу течности давај, овошје...
По 3 дена темп се носи на доктор. Најверојатно има бактериска инфекција детето чим качува повеќе темп.
Како спушти и не качи веќе, нема болка. Вирус дефинитивно, ама што вирус ќе беше ова, прв пат вака. Сега синчево е со болки во градите, но нема температура сеуште. А болки, се витка цел на моменти, плуќата го стиска... страшно.
Аууу , вирус е тогаш штом и тој е со исти симптоми. А пази и од климата може да е, ако сте со клима и во хотел и во кола, може и тоа ама па девојчето викаш и температура имала, а сега и брат и...не знам. Следи ситуација. Со лесно да мине само.
Здраво Кажете ми што да правам детето ми има 2 год и 9 месеци со 2 дена повраќање и ако пие вода ја повраќа други симптоми нема Нема апетит воопшто
39.2 син ми од вчера... и болката во гради сеуште. Кога е спуштена температурата со сирупот, не го боли... а качи, почнува да го стега
И мојот повраќа, се искина дете. Локомотив ни даде педијатар,б6, пробиотик и електролити. Се јавив пак, да ми даде др, вика тоа е. Како може да е тоа, веќе 5 дена повраќа. Дали да му дадам нешто друго? 3ипол има