Ne mi teknuva imeto sea, ke treba dq potražam dokumenti so bev odil kaj nea pred 2 godini. Ali e epten iskusna i stručna doktorkata
Ако е вирус нема да прима антибиотици, за окото прашај педијатар за локална терапија Хлорамфеникол или Тобрадекс. Немаш потреба од парацетамол ако не крева над 38.5. Реално 37.8 и не е некоја температура. Давај електролити, многу, многу течности и пробиотици. Можеш и Виранто да вклучиш покрај ова. И никад нема да ве разберам зошто 24 месеци пишувате, а не две години.
Ne možev da go najdam dokumentot izvini, možno e da sum go frlil. Togqj samo taa beše pulmolog edna samo. 032 394 099 brojo od Štipskata bolnicq možeš da se javes da prašaš za imeto ke ti kažat
Дали рез од урина покажуваат некоја инфекција? Малиот е 4 год, од синоќа е со висока темп, качува на 4ч до 39/39.5. Еднаш се пожали на болка при мочање, друго ништо нема. Матичната вика да направиме уринокултура во понеделник, да почекаме со терапија.
Убаво ви кажува матичната, и кс слика укажува на присуство на бактерија, течности у меѓувреме антипиретик и можеш нешто на база на брусница има у аптека прашај
Мајки,дали амоксиклав од 10мл на 12 часа е многу за 8 годишно дете?Дека на две места ни рекоа 6 мл а на дежурен орл ни дадоа 10мл.Ја искина желудник саат време после таа доза
Сим ми (2г. и 8м.) веќе една недела има влажна кашлица. Цел шлајм е во грло. Нема на плуќа, нема во нос, таму е заглавен, кога кашла го враќа не сака да го плукне и се така во круг. Кс и црп супер, брисеви чисти. Даде матичната оперил. Што друго да му дадам за побрзо да го исфрли шлајмот?
Правевме 5 дена инхалации, пак е исто. Навистина немам идеја како да му помогнам. Бара мед често, убаво му е на грлото, ама па колку мед можам да му дадам, а не ми е ни решение тоа.
Не знам што е со кашлициве без ништо друго.. Мојов веќе неколку недели наназад така без врска поткашлуваше по 2 3 пати на ден, го носев и на лекар ете од шубе,го слушна,ништо нема. Сега се разводени кашлицава последниве денови, осеќам шлајм дека има, поима немам како ќе му помине.. Ова за поддршка го пишав, совет немам..
Лој од гуска. Јас на 2 пати му спречив бронхит со лој од гуска. Му стоеше во грло и грчеше кога спиеше. Пробајте ништо не губите.
Мојов го јаде. На врвче на лажиче неколку пати на ден. Многу го сака, секогаш бара уште. Набавувам од Сенѓуле, често нуди по фб групине. Ако сакаш контакт ќе ти пишам лп.
Ахаха сигурно мојов нема да се излаже да проба тоа, ама некако ќе му подметнам. Инаку и пишав на женава на фејс ја најдов по групите за мајки истата. Ако имаш и смееш број да ми дадеш во случај да не ми врати, пиши ми. Фала