Летизен сируп... во упатството не пишува рок на употреба после ПРВО ОТВАРАЊЕ!! Ве молам за информација.... отворен е пред еден месец, се мислам дали да го носам за на одмор.... одиме за 2недели...
И јас се мислев зашто 3 месеци ми беше отворен ама го земав на одмор и имаше дејство. За еден месец сигурно не е проблем.
Земи го, не важи кај Летизенот истото што и сирупите за спуштање на температура, се користи до рокот на употреба
Dobro vecer majki ve molam dadete predlog za uzina za vo skolo za dete od 10 god visoko 147 so kilaza 50 kg dijabet tip 2 i akantoza na vrat ,Akantozata ja nasledi od mene i sekerot i sto ama nemozeme da se ubedime deka nekli raboti se stetni kaj da odam.kaj da reagiram so edna plata sme doma i jas sum.izgubena veke .Imam pomaka kerka 6 god ona ima mala akantoza na vrat no nema dijabet vo baza na normala e no za razlika od golemoto pomaloyo si jade mangji i izbegnuva leb a pogolemovo mami i jade skrisom care kazete kaj da odam i kako da sprecam pozdrav
За ова најдобро со лекарот кој го води детето да се консултирате и со нутриционист кој/а би ви направиле план за исхрана кој на детето ќе му биде прифатлиф. Ако јадењето забранета храна е отпор кон соочување со болеста консултирајте се и со психолог.
Па медот ти е супер решение за шлајм во грло. Тоа лепи и ги голта и после ги кака. Блендирај банана како каша да ја јаде, и тоа лепи, давај пудинг, ете мед, не мора многу, по пола лажиче почесто во денот нека каснува.
Здраво, дете 16 месеци една недела веќе е болен. Два пати испитаме крв и вирусно е. Имаше температура,нос тече, затнат. Ќе се смири носот па пак почнува да тече. Исто и температура имаше еден ден па немаше па пак крена. Најглавниот проблем е што го болат ушите. Ни препишаа тобрекс и ставаме веќе неколку дена,а дете пак плачеше ноќеска од ушите најверојатно. Имате ли искуство со капкиве и ако може некој совет за орл специјалист. Небитно дали приватно или државно.
Мајки каде можам да најдам дијаЕпам чепче за бебе 1 година? Два дена сме со 39 температура и душа ми се тересе, сакам да си имам за секој случај. Од Скопје сум.
Здраво денес бевме со малата на преглед за хормоните, за испитување на хормоните било потребна ампула која ја немале на клиника, дали некој знае каде може да ја најдам и дали знаете дали во приватниве болници испитуваат со ваква ампула
Јас и ставав тобрекс и ги смирија ушите за 3 дена. Треба и деконгестив во нос паралелно за да не се прави притисок на тапанчињата, да се одзатне носот. Ќерка ми ја носев во Аудио БМ во Капиштец, супер е докторот, може со упат, 500 ден е преглед.
Не ни дава упат докторот. Денес ни даде плус капки за нос затоа што го напнав изгледа. Фала на информацијата,ќе ги барам утре.
Мајки сте правеле ли брис додека дете е на антибиотик? Веќе 1м е со кашлица и даваат амоксиклав а никако да се оправи црп покаченп за време на терапија сега и кашлицата и се влоши а упорни се дека е ок антибиотикот, ќе покаже ли нешто на брис додека е под терапија?
Најверојатно нема да покаже. Многу е високо црп-то? Направете пак за 2 дена, ако и натаму се качува нека и дадат појак антибиотик, отишол возот за брис.
двапати дадов парацетамол на 4 часа и не спушта.. уште 1 час треба да помине за да може да дадам пак нешто.. кажете што може да правам за да го ладам, само туширање не бива бидејќи како за баксуз вечерва ми се расипа бољерот и не ми е опција... ставив чорапчиња со оцет, му станаа мраз нозете, а се тресе и му студи и му ги извадив температурата до 38 само му се спушта и дали да дадам блокмакс кога ќе поминат тие 4 часа од парацетамолот? крева температура и се тресе од студ, бара да е покриен
На 4ч можеш да даваш парацетамол и блокмакс наизменично. Ако имаш алкохол разреди со вода пола пола и натопена на туфери стави под пазуви. Чорапчиња со оцет само ако се топли ноџињата, да не крева температура, ама штом му студи, качува уште значи. Низ групите на фб сум читала за сенф и жив рендан компир во чорапи, ама немам искуство. Со лесно и брзо да поминете.
Пробај како што ти рекла @IRBBB. Не мора да го рендаш компирот, само исечкај го на кругови и нареди одоздола на нозете и облечи му чорапи. Лично кај мене ефективно вадело температура ова. На следно будење компирот буквално беше сварен на мене. За комбинација со сенф не ми е познато, ама од ова аир сум видела.
Мојава така кога се жалеше од уши, по препорака од педијатарот ставав и во нос и во очи и во уши, од три страни да намалиш болка и притисок. Ставај барем и во нос од капките.
Спушти од Блокмакс и 6 часа не крена до сега. Не ми текна за алкохол под пазуви, ќе го имам на ум, фала! Чорапчиња ставав така само ако се жешки стапалата, кога качуваше ги извадив. Ова со компиров колку време треба да стојат во чорапите, во смисла кога да му ставам нов?