Јас менев секогаш кога осеќав дека омекнал компирот. Потенки кругови ставав побрзо се загреваа и омекнуваа. Инаку преспивав цела ноќ со нив, со менување по потреба.
Бело грозје, а ако не сака тогаш маџун. Исто и јајца од препелица ми препорачаа, почнав да му давам ама мојот обожава живо јајце да пие Не знам твојот дали би сакал, евентуално во храна некако да го подметнуваш.
Мене лично железо ми се покачува само од месо и јајца. Зеленчук секако нема железо што лесно се користи од организмот (не-хеме железо има кое треба да се преработи а за тоа треба витамин Ц). Намалување на внес на млечни производи може да помогне зашто тие се богати со калциум и прават проблем во апсорпција на железо. Инаку железо многу има во грав и леќа и во компир. Исто така железо има и во јаткасти плодови. Ама за сите зеленчуци и јатки важи правило да се комбинираат со нешто што има витамин Ц. Од овошје железо има во сливи, смокви, урми и слично. Еве една листа: 52 Foods High In Iron – Cleveland Clinic.
Мислење за крвнава слика? од симптоми само еднаш темп 38.3 спадна со сируп и повеќе не крена...не очекував ЦРП да е олку високо... нема ни мрсули, знае да се закашла 3-4 пати во денот и толку ништо посебно
Се надевам Анатх, ама досега олку високо ЦРП немал ни бронхит кога имал затоа ме зачуди...ќе го носам поручек ми е матичната да видиме таа што ќе рече..за на одмор одење сме и сега уште ова фалеше, во јуни беше болен преболен во 3 недели три антибиотици пиеше, го чував дома ни во градинка не го пуштив цело лето и ме здрви засношти во 2 сатот кога му мерев 38+ темптература..Фала ти на одговорот
Едно прашање, не ми е баш се јасно околу сипаници - пред 3 дена бевме во контакт со дете што денес му избиле сипаници. Кога да очекувам моето да се исфрла ако воопшто префатил и дали одма да го изолирам треба да не е во контакт со други деца?
Крвните слики се поверодостојни кога ги правиш после два-три дена од прво покажување симптоми или кревање температура, затоа можеби и не му било досега високо црп-то, ако сте ги правеле првиот ден од симптомите. Инаку при опструкции знае да оди и над 100, ама зависи од причинителот. Не е за антибиотик ова, ама вие си го знаете детето. Тоа со антибиотиците е малку претерано ако се давале на секој инфект, а не морало. Пак ќе речам, не го знам детето и не е мое да тврдам, ама бронхит на пример не секогаш се лечи со антибиотик, некогаш и инхалации се доволни. За жал, матичните се штитат со тоа што тресат антибиотици од ракав за најмал инфект и после децата се болежливи. Колку и да се корисни за бактериски инфекции кога се навистина потребни, толку и прават проблем во организмот, конкретно со имунитетот. Јас на вакво црп не би дала антибиотик, матичната на децава даваше атб само кога црп одеше над 50.
После два дена од кревањето на температурата е направена кс, знам дека е најдобро три ама ако чекав до утре да ја направам после ќе требаше последен ден да одлучуваме дали да одиме на одмор или не...едино вирус или настинка ако е, времево како што е шашаво еден ден сме на плажа друг ден сме облечени по долги..не знам искрено како да постапам...ќе видиме што ќе рече матичната
Се солгасувам со Анат,не мора да значи одма антибиотик,нас и со 20 и со 40 црп не ни давале антибиотик ако според крвна слика дава вирус.Но ти си го знаеш детето секако и матичната.
Детенцето нема никакви симптоми на ништо..весел е, јаде, едино завчера и вчера денската дремка му беше кратка и само зеваше..пробав да го легнам вчера уште еднаш демек да одмори ма какво спиење му се активира силата и не престана со играње...сабајлево стана насмеан, не е ни кенкав, реков некое вирусче е сигурно ама дека сме за на одмор да направам кс да видам што е како е..некако ме зачудија резултатите
Zdravo feminki jas od denes sum nova tuka i mi milo sto ke se druzime Dali ima nekoj stomacen virus edno od bliznacinjata 3 dena odenje vo gradinka sinokja povrakjase sabajle tt so daleron se spusti za 5 saati pak kaci tt? Maticnata vika najverovatno stomacen ama da sledime situacija...
Пред месец и пол малата имаше само висока тт пет дена, крвна слика мирна, други симптоми немаше. Ја боцнаа дексазон. Од вчера пак е со висока тт 39.2, други симптоми нема, и тогаш и сега и двете не одат во градинка една недела пред симптомите, дома си седат цело време. Тогаш приметив дека едната петка почнала да расте. И сега се сомневам пак на забите. Дали сте имале слично искуство?
Moeto dete ima 5 god. I sabajle naglo stana i posle mi se pozali na vrtoglavica. Se bese ok , nikakov dr simptom. Si jade si pie. Doma bilo se ok, koga izlegol nadvoe se pozalil pak . Od sto moze da e