2 години е,и давав беше на почеток на настинка ама ја спречивме со сирупчето па вчера беше 6 ден кај што давав затоа прашувам
Ако и помина веќе вирусот тогаш уште ден два доволно, ама ако сеуште има симптоми тогаш давај го цело шише. Сепак вирантото е природен антибиотик.
Романија ама мислам дека ги има и во Бугарија. Имам 3 пакувања, да видам со докторката колку ќе искористиме, ако останат ќе ти дадам.
Tie se pijat po sema, na primer od 1do10 septemvri pa 20 dena pauza pa povtorno od 1do 10 oktomvri pa povtorno pauza 20 dena i pak od 1do 10 noemvri i tolku a stitat 6 meseci, porano vo edno pakovanje imase po 30, sega neznam kako se, vidi ako mozes i ako ti ostat ke ti gi kupam, mene mi se itni za od 20 najkasno 25avgust da gi pocneme
Дали сте носеле дете на доктор во Парга ? Ќе се шекнам , на одмор сме ми кренс температура, вечерва и се пушти и носето и почна да кашла во спиење. Ја проверив во грло мислам дека крајниците и гнојат… стварно незнсм што да дадам и кај да одам.. понеделник здравје се враќаме…
Ние носевме во авицена. За чекање не сум сигурна,мислам до 48 часа најдоцна дадоа резултат. Утрото успеавме да собереме фецес и одма го однесе мм. Моето тогаш имаше стомачен па се посомневаа на салмонела,долго беше со симптоми.
Пред скоро месец имаше контакт со куче кое имаше глисти . Вчера повраќаше ама тоа го препишувам на вирусот
Ако има глисти, симптомите се зголемен апетит и зголемено внесување на храна, а притоа детето губи на килажа и покрај јадењето (не е изразено многу губењето на килажа, ама го има), честа столица неколку пати во денот, најчесто течна, но не секогаш, изразено чешање на анусот, па дури и се гледаат глистите во изметот, особено ако носи пелени. Внука ми имаше фатено глисти, ова и беа симптомите, цело семејство пиеја терапија иако немаше ништо кај другите.
Бевме на одмор па др рече после одморот. Еве се вративме па не фати повраќањево кај ќерче. Да се среди и секако ќе провериме. Она ич не јаде. А како отидовме на одмор се суви каки има. А претходно имаше многу убава столица.
Здраво, Како се снаоѓате со оброци или било каква храна за детето при стомачен вирус? Од дете што си јадеше редовни оброци (количински прифатливо) се сведе на буквално 5 залаци по оброк и измеѓу ако евентуално успеам да му пикнам некоја трошка леб. Ослабен е, а не сака ништо да стави во уста. А гладен е и станува нервозен зашто нема јадено. Плус откако го има вирусот и кога мочка мириса поинтензивно, па се плашам да нема некоја бактерија плус
Нека пие повеќе течности, мочката знае да мириса појако ако нема пиено доволно течности или пак изгубено течности од повраќање и пролив... Земи му б комплекс (сируп или оној чоколадниот прав) и не се грижи ќе си почне полека да си јаде повеќе и повеќе..
Малата е 2 години,имаше стомачен вирус траеше еден ден,последно поврати во саботата...но од тогаш еве и денес цел ден не сака ништо да јаде веќе ме секира,нормално ли е ? Некоја мама со вакво искуство
Еве и јас го прашував истото вчера, изгледа таков е вирусот. Денес јадеше некое залче повеќе, сум се радувала како којзна што да прави. Инаку немаше ни болку во грло ни ништо, само стомачето. Жал ми е кога го гледам каков е стопен и без енергија, ама докторот вика да почекам уште некој ден, ќе почне полека да јаде