Од кое средство против комарци сте најзадоволни? Ептен праи локални реакции на убод, со оток и гнојче дури. Еднаш и инфекција локална напраи. До сеа аутан и цитрогала стававме ама пак го напаѓаат..
Mousticare...од зегин го купувам..и алки има ама незнам дали се наменети за деца, јас носев за мене..еднаш заборавив да се прснам на одмор лом ме направија, иначе кога се прскав не ме касаа...имам читано многу задоволни од Мапез ама кај нас повеќе го нема, мислам Србија го има
Алките се мислам над 30 месеци, под 2 год сигурно не се. Јас на количката му ги закачував ама мислам не штитат добро. Мустикер спрејот најдобар се покажа.
Здраво мајки, ќерка ми е 3 ипол години од вчера вечерта качи висока температура, цело време е над 39 ако се спушти тоа е кратко макс саат време и пак крева, дури и 40 крена прееска. Бевме на лекар нема ништо на плуќа, не кашла, не шмрка, грлото малце црвено, црп 15.6 и ниски лимфоцити( процентот низок а концетрација на долна граница), другото се е нормално. Ни кажаа само со парацетамол да спуштаме темература нема антибиотик. Но еве ја сега пак 39.5 качи и одма на спиење ја тера, ја мачкам со ракија за да симне. Иначе на 4-5 часа давам блокмакс по 5 мл., не сака друг ни замаскиран со сок. Некој го поминал ли ова сега скоро? Ме фаќа страв да не направиме беља дека 40 крена, досега не се случило толку многу да крене ни па волку долго да ја држи над 39 температура. Секој совет е добродојден.
Ова ми личи на теменица. Има масла и шампони по аптеките за да се исчисти. @danichap на кое место е топчето? Може и жлезда да е, имаме во главата на неколку места. Да не беше настината?
Прво ми кажа според годините толку, но ми накачи 7мл дека крева уште. Не сум и дала толку дека не се поминати 4 часа а уште качува сега 39.9 има. Ја измачкац со ракија ќе мерам за брзо ќе падне се надевам
Таму имаме две, види на гугл occipital lymph nodes дали е на исто место. Може и не е тоа, може и масно ткиво да е или од удрено.
Моево е 2.5 год ама какво носење, ја реди демек видиме ме и ја фрла и на крај јас си ја носев и тоа на нога и првата вечер маж беше решето а мене ниеден не ме имаше каснато...а малово го прскав со спрејот, во цел одмор 1 комарец само го касна... за Мустикер @LiquidLuna ќе бараме да не спонзорираат
Zdravo na site dete 19 meseci . Zagrizenost trombociti maticnata veli deka e ok me prasa dali.e imal temperatura on imase pred mesec dena cela vecer i denta ja spustase i pak kacuvase potoa kaslica nos tecese me zagrizuvat trombociti
Ne znam sto da kazam doktor kaze da je dobra krvna slika posto na drugo dete zensko se dvizat 300 sta mislite vi za krvna sliku
Приметив воден исцедок од ушето кај малата, прво мислев дека е останато вода од бањање, ама сабајлево имаше пак. На допир не реагира дека ја боли. Ќе ја носам секако кај матичната да ја види, ама сакам да ми дадете препорака за ОРЛ доктор.