Малиот два дена е со тт подзарипнато грло поткашлува и со секрет во нос. Што мислите за кс? Изглееда ккао да е мирно а еве го пак е со 38тт кенкав. Да напоменам прегледан од доктор, ни даде капки за носето.
И кај нас денес утрото со 39 темп почна, вистина не знам од каде. За кс да не одам денес нели, нема да покаже одма?
Малава 2.5 години ноќеска и денес почна привремено да се жали на уво. Вака е весела, нема температура и незнам кај да ја носам. Клиника? Козле?
Има таков вирус. Ние скоро цел месец бевме настинати 5 дена ок беше и еве од никаде тт неколку дена веќе има. Од вчера нема многу се надевам дека ќе помине веќе. Се испитавме нема ништо а качува тт и ни рекоа вирус, а си е весела цело време.
Никакви други симптоми немаше? Таман одморивме од еден стомачен, сега пак… Давам Виранто, може ќе подобри…
Не. Пред една недела носот и течеше, кашлаше и пак тт имаше едвај и помина, мораше инекции да прими и сега пак. Нема никакви симптоми. Ја осетив првиот пат ноќта случајно станав кога ја допрев гореше. Освен парацетамол не давам ништо и ја масирам. Изгледа овој вирус таков е без некои симптоми. Првиот ден кога качи ни на крај памет немаше да ми текне дека тт дека ќе качи, толку беше весела и си играше и наредниот ден пак кога имаше тт пак си беше весела а гореше од тт.
Син ми го прележа минатата недела. 3 дена тт до 39.5 и никаков друг симптом. Црп на трет ден 50. Матичната не ни даде антибиотик и истиот ден му помина и не качи повеќе.
Да , фала на прашање. Искрено појма немав каде да одам, сефте ни е ова. Јас дури и не бев сигурна дали се ушите, ја пипав ама изгледа не доволно сум притискала. Прво во Козле , ја прегледа дежурен педијатар, на допир реагираше, со извештајот на Интерна клиника , на ОРЛ и препишаа антибиотици, воспалени двете уши. Најверојатно можеше директ ОРЛ.
Касно те прочитав инаку ќе ти кажев дирекно на ОРЛ за уши. Козле имаат орл, ама само во работни денови. Битно сте завршиле работа
На што може да се должи честа појава на ларингити? Не честа туку секое разболување е со тоа. Педијатаров не ме упатува нешто баш. Инаку 2 години уште малку ќе полни.
@Skyler како сте драга Честа појава кај деца, влажност, загаден воздух, чад од цигари ( помага свеж воздух, ладни пијалоци, сладолед)
А се утврдува од што е? Може да е и вирусен и алергиски. Големиот лани така направи 4 пати во серија ларингит и се сомневавме на алергиски зошто секој пат кс беше одлична и немаше некои други симптоми. Направивме и панел на респираторни алергии, ама се исклучи тој фактор и остана дека најверојатно беа вирусни секој пат. Од тогаш не се повтори. Ако има напади надвор на свеж воздух или ако е топло, пред фрижидер отворен ќе го ставите. Син ми сред ноќ се будеше неколку пати со гушење па сме оделе и во болница го боцкаа урбазон. А терапија секогаш добивал инхалации, ама секогаш по препорака на доктор.