На одмор е Сашко, не е на работа неделава. Туку да ве прашам јас нешто, сируп за алергија (аериус, лоратадин, цетиризин) после отворање колку време може да се користи?
Успат, кој од овие е најдобар и најефикасен? Ние сме коростеле само Зиртек до сега, и тоа дали 2-3 пати, сега за на одмор сакам да земам некој за секок случај.
Таа вечер повраќање а немав ништо дома, се смири само од себе, потоа блага температура имаше и сега денес е ок, дадов само два пати парацетамол вчера, денес гледам и апетит и' се враќа. Ти благодарам
Здраво мајки. Ноќеска синот 4 год се разбуди и поврати обилно, беше некако светла кафеава боја малце ме исплаши што се изначитав на интернетов сабајле само еднаш имаше пролив и не повраќа веќе весел си е. Некој слично искуство со кафено повратено?
Колку мп ибупрофен треба за 2 годишно дете со 14кг? Пред пола саат му дадов 5мл блокмакс пошто имаше 39 температура, сега мерам 39.2. Не знам што да правам.
Што сте давале во овај случај? Дали е потребно антибиотик? Си го залепи рачето на плотна вечерва.. ќе ја барам утре докторката на телефон, бидејќи не сме во Мк моментално незнам што да правам
Пред колку време се изгоре? Кога ќе се случи такво нешто соблекуваш облека и држиш под чешма најмалку 10 мин. Потоа се мачка со сребро нитрат маст, и да одиш на брза помош исто ќе направат. Ако имаш Јекодерм можеш и од него да мачкаш. И немој да ставаш ништо друго да не инфицираш
Ми кажа Зиртек, ама сеедно сите се за иста намена за алергија. 5 до 6 мл. највеќе, ако има толку висока, јас и на 5 часа давав кога имаше 40 тт. Истуширај сега, покисни во корито, за некое време мери пак, би требало да спушти, почекај барем 1 час. Колкаво е? Моето на 8м си ја залепи цела рака на камин, држев под ладна вода околу 5 минути, со хидроген му ја исчистив раничката после, на др беше океј се, и немаше потреба од антибиотик, си помина така со чистење со газа и хидроген 3% или физиолошки, секој ден. До утре ќе има и меурчиња, па кога ќе пукнат чисти ја раната. Нека види доктор, ама ова не ми личи на ништо страшно.
Дај и ако, ништо не е ако и дадеш сируп, и намачкај ја обична крема со цинк сеа, не ја покривај со ништо раната од изгореното.
Фала ти многу, ќе земам газа и физиолошки за да го чистам има веќе меурче Мислиш да не и давам од тој сируп го имам моментално тука? Иначе 2 години е.
Колку трае стомачниов вирус? Ноќеска повраќаше додека имаше што да повраќа,на крај заспа. И дали има к тт со овој или само повраќање? Дијареа нема.
14/2-1, значи макс 6 мл. Ова од педијатар ми е математикава за Блокмакс и Далерон. Инаку малку е половина час, барем еден час почекај да спушти, и не очекувај 36.6, ако спушти до 37.5 ОК е, два степени пониско отприлика, не е убаво и нагло да намалиш.