За дијареа или стомачен вирус, млечни производи-не. Двопек (не пресен леб), ориз, банана дури не се смири.
Кажете ми што да правам, кај да го носам детево, 4 ден со температура, качува до 39.8 и одвај се спушта, го отрув со сирупи. Завчера во козле бевме, според крвна слика препишаа антибиотик - амоксиклав. Значи два дена поминаа откако почна да го пие и еве сега пак има 39.5. Да не не делува антибиотикот? Да го носам пак во козле или да одиме на клиника? Памет немам, 4 дена не сме спиени, почнувам да се губам.
Мислам да одите на клиника, ако нема секрет, течење нос, поткашлување или црвено грло мене ми викаат таму да се упатам. Ако е бактерија може да не е соодветен тој антибиотик, па затоа да не реагира.
Носот малку му тече ама не е страшно. На детска, така? Не сме биле таму никогаш, секогаш Козле. Фала ти!
Да, црвено грло има ама не било страшно демек, личи на бактериска инфекција, леукоцити и црп покачени му беа. Не ни рекоа за брис пошто петокот беше неработен, недела исто, многу ќе било да чекаме до понеделник за да почне со антибиотик. Затоа амоксиклав, со широк спектар...
Ja od dete do sega imam problemi so grlo crveno i odma temp. Kačam. I ni apčinja ni niso odma deksazon tražam den dva ili tri se bockam i gotovo. Ne preporačuvam za deteto ali kažuvam mojot primer, frlam i amoksiklav i strepsil i angal i gargara so sol se frlam toa i pravo inkecii deksazon i zavrsena prikazna.
Да, на детска. Обично даваат така ако не се сигурни, нас матичната ни даваше Трицеф, па во Козле менуваа Амоксиклав додека чекаме брисеви, некако посигурно им е веројатно. Со лесно мајка, најбитно да проверат да не е дехидриран зошто пак качува.
Здраво малиот има 2 години има страшна сува кашлица само во текот на ноќта, се сомневаат докторите на алергија. Некој да има слично искуство
Давај антихистаминик и инхалирајте некое време да видите. Треба да се смири кашлицата ако е алергија.
Помина голготата со висока температура, од вчера нема качено ама од сабајлево има ниска. Сега му мерам 35.1, а не е испотен. Страшно ли е ова, што да праам?
Ja mislam deka e ok sega i ne mora da prima veke apčinja i lekovi i deka ke se pokače ona samata okolu 36 i nema prob. Samo zdrava hrana i voda poveke
Сум читала (не сум се консултирала) дека е можно од повеќе анти пиретици дадени подолго време, ама не знам да ти кажам дали е опасно, ако падне под 35 носи го пак на доктор за да не стигне до хипотермија.
Ако ти е мисла носи го да го видат. Инаку секогаш после јак вирус кога примал на 4 саати антипиретик по неколку дена после ден два има 35 со нешто... додека се стабилизира. И понекогаш ладна пот
Здраво. Малиот има влажна кашлица и растечен нос, денеска го носев на доктор и ми кажа само инхалација да правиме али ептен вришти не дава. Дали имате давано некој сируп за искашлување на природна база што ви помогнал во ваква ситуација? ( 21 месец е)