Детето мие 2 години од завчера имаше благо покачена температура вчера почна низ цело тело пликови да му излегуваат и во уста афти бевме на клиника ја во ред само покачено црп 21 беше и ни рекоа неје страшно а мене неми изгледа баш така и на кожно бевме ни дадоа нистантин крема бетаметазон метиленско плаво и со хиперманган да го бањам еве како изгледаат тие низ цело тело се
Девојки хелп , на малава и отекоа непцата пред некој ден и афти и излегоа , ни рекоа да третираме со прополис крема на фитофарм, нема никакво подобрување што е најтрагично денес и ко да и крварат непцата дај кажете како сте средиле ваков проблем малава се стопи за 5 дена , ништо не јаде
Коксаки да не е ова ? Штом има афти а гледам и на препоните е лом ми личи на коксаки. Дали има на дланките и стапалата ?
Здраво мајки, јас сум веќе очајна. Детево секоја недела е со бактерија во нос, ќе исчистиме една и тргне ли два три дена и одма затнат не може да дише, мрсули на сите страни. Секоја недела сме со маст во носот. Го купив тој ацидосаулус или како и да се викаше ама многу е непријатен. Ептен се жалеше од него па го пробав и јас и навистина многу пречи при дишење и голтање. Дајте некој друг совет како да се спасиме од бактерииве.
Да насекаде има на стапала дланки подлактица лице лом е како се третира овој коксаки многу е жално исто така има и покачено црп
Оф...моето прележа коксаки ама не беше многу исфрлен, имаше на дланки и стапала највеќе и на пеленска регија, а во уста немаше многу. За во уста мачкав метилинско плаво, на пеленска регија судокрем, а дланките и стапалата не ги третирав со ништо. Со лесно и побрзо да поминува
На нас ни дадоа во кожно метиленско плаво и бетаметазон да го мачкам насекаде каде што е исфрлен нистантин за пеленска регија мислам дека болката му се потсмири малце бидејќи синојка спиеше убаво не плачеше ама осипот е уште присутен гледам и другово синче почна да се нафрла низ рацете устата после колку време се повлекува осипот до колку дена трае вирусот ? Ти благодарам
Пробај со proangy baby спрејот исто врши функција како авидосаулусот само на база на прополис е и плус уште нешто има ѕирни на нет. Кога имаше ангина мојот доста му помогна овој спреј. Али сепак провери го составот да не ти е алергично на нешто.
Пробај со бејби оригано. Кај мојот тоа се покажа ефикасно. Дали два-три пати фати бактерија за две години.
Доколку нема температура не се третира со антибиотик едино што можеш да ставиш е хлорамфеникол во нос и ништо друго. И ние ја имавме не ја третиравме никако посче тоа не ни ја имаше на наредни брисеви.
Имавме 3 дена тт до 39. Вчера до 38,7 . Освен тт после втор ден почна секрет, па кашлица како кученце. Почнавме инхалации со дексазон и денес е 36,9 37,1.Во меѓувреме чекавме резултат од брис а кс беше супер, црп мирно. Цело време алудиравме на вирус дека и плус имаше еден ден потечна столица а константно гасови. Е сега дали тт беше од вирус па се поклопи со бактеријава стварно не сум паметна.
Штом се средило со дексазон нема потреба од антибиотик доколку повторно крене температура направете пак брисеви да видите дали е од нејзе.
Не, земи изотоничен за секојдневна употреба. Да се едитирам сега ја прочитав Ана. Мене ми препорачаа изотоничен за секојдневна, а хипертоничен кога е затнато носето.