Isto i jas prvo go koristev ova zaradi zamasten crn drob, posle mi go smenija so Livercare. A za 4g dete sto znam...
Ова другар го пиеше месец дена заради замастен дрн дроб. Кажа дека се доста јаки апчиња, не ми се верува да може и детенце да го пие ова. Желудникот партал му го направи на другарот
Па не баш. Докторката пишала метилфолат што значи метилирана фолна. Овие на јамисон мислам дека се обична фолна, така пишува напред. Провери позади дали пишува метил фолат или само фолат. Зависно од која причина ќе се пијат, aма ако има одредени мутации, тогаш обичната фолна не се абсорбира, затоа се дава метилирана.
Може слободно. Раствори ја капсулата и дај му ја. Го примаат и деца под една година заради покачени ензими на црн дроб.
Ти пишала и членката пред мене, овде е нагласено метилирана фолна. На Jamison се обична фолна. Јас пиев метилирана фолна во втора бременост. Конкретно овие ги пиев
na sin mi mu napisa doktorkava zosto e so talasemia i so mnogu nizok hemoglobin zatoa ne zna sto da pra
Ако чувате фискална сметка вратете ги или заменете ги. Јас би зела за секој случај метилирана фолна за да може веднаш да се абсорбира.
https://www.bodykind.com/supplement...te-400mcg-as-metafolin-50-vegan-tablets-p1964 Во зегин ми ги имаат нудено ама мене ми требаше поголема доза. Би требало да ги имаат уште.
Sto davate koa povraka dete osven elektroliti? Za aktiven jaglen u apteka ni rekoa nad 3god,a malava e 2.5
Мајки,му дадов поголема доза лоратидин на детево мое.Наместо 10мл,јас и дадов 20 мл.Кога приметив испаничив,ама веќе испи.Во паника сум ептен.Веќе спие.Може да и биде нешто?
Добра е крвната слика, покачени лимфоцити само, 55%, што укажува на вирусна настинка. Не, барај метилирана фолна да пишува Наусолвит јуниор капки или сируп локомотив