Мајки кренува тт бебо, нозе и раце ладни. Над 38.4 сируп.,а дотогаш туширање со млака вода и што уште?
мајки што и како им помагате на децата при затнат нос?(веќе две недели).Др ништо нема дамо се затнува,па жолти мрсули и така у круг(6год е)
не е..тргна школо,па јас се разболев..Башка жолти мрсулите... Прашањето ми е дали да се осмелам на своја рака да му прскам капки цитерал,или хлорофеникол фа мачлкам? малце амтибиотик...
На упатството на Виранто пишува дозирање за деца од 1-3 год 10мл. дневна препорачана доза, два пати на ден половично од препорачаната дневна доза . За поголеми деца дозирање не пишува , некој да има прашано педијатар да знае , мојава педијатарка ми нема вратено
Не, само хипертоничен солен раствор е доволно. Ни инхалации не треба, особено не на своја рака, ако има бактерија ќе ја разнесеш кај што не треба.
Не експериментирај, подобро направете брис бар да знаете точно со што и како да го лечете носето на детенцето
Можеш диво оригано да пробаш и најверојатно си прскала оперил или нешто друго за отзатнување. Консултирај се со лекар, нас ни препиша некоја крема се сеќавам од Бугарија и левуно капки кога имал бактерија. Инхалација кога ептен бил затнат. Кај син ми година и нешто одеше истата шема и матичната ме спреми јас штом ќе се затнеше од прв ден во акција Но, зошто не направиш барем брис? Консултирај се со матичен? Спиранто лепенки навечер (многу помагаат).
@Pacient srna сум користела и локомотив и наусолвит , наусолвитот ми се покажале многуууу поефикасни , никаде не идам без нив
да,брисот е најточен.Ама ја сакав некоја финта.некој скратен пат.Слушам мајкиве во одд.навњлико мачкат креми спрејови..А како знаат дали е вирусно или бактерија??...Ја сакам начин,ама да е проверен и одобрен од доктор
Овие спиранто лепенки се истите респиратол? Пошто ги барав по аптекиве и ми рекоа као наводно сега ова им била нова амбалажа респиратол од другите повеќе немало да имаат.
Мајки дете од 13 месеци цел месец кашла и тоа само на сабајле и кашла убаво. Нема ништо друго неколку пати бевме кај матичната нема ништо последниов пат ни даде сируп Хербион. Правевме брисеви два пати вториов пат имаше бактерија во нос staphylococcus aureus сеа ја лечите некој искуство со оваа бактерија и таа да не му прави проблем што кашла
Штом е само наутро најверојатно во тек на ноќта му се слева секрет во грлото и кога ќе стане го дразни и се накашлува и потоа нема ништо. Не мислам дека е нешто загрижувачки ако детето не спушта на гради и е само наутро