Само со храна можеш да средиш, варен компир, морков, банана се што прави запек и ќе се среди. Да не има гнојна ангина? Вирус не е 100% зошто црп ќе беше покачено бааги. Можеби е само од грлото температурата.
Стомачниот вирус што кружи лесно се проаѓа или да го носам на доктор? 8 пати исповрати ноќеска ама од 4 сабајле досега е добар.
Следи го детето и внимавај на исхрана, пробиотик, електролити... ако веќе не повраќа и пие течности, мислам нема потреба на доктор
Ако е бактерија ЦРП се качува многу. При вирус или не се качува или е благо покачено. @Мариаа. издржете. Мирна е крвната слика сега за сега (нит се леукоцити покачени, нит гранулоцити сега за сега не се многу покачени, нит ЦРП). Единствено е ако крвната слика е прерано направена зашто на ЦРП-то му требаат околу 48 саати да почне да се качува при бактериски инфекции.
Поминати се 48 саати ,ама од вчера еве веќе не качува тт. Или од грлото му е тт,или стрептококата пак да се 'активира' ако е вооошто можно тоа . Па од тоа да дига...
Ако беше стрептокока, ќе имаше уште температура. Кај моиве со стрептокока црп било плафон, исто и леукоцити. Ова личи на вирус.
А зошто мора секогаш да е бактерија во прашање? Едноставно е вирус и тоа е тоа. Кружат респираторни и стомачни вируси по школи и градинки.
Па искрено мене со стомачниот после 24 часа црп ми беше за 70 качено така да верувам дека и од вирус доста се качува.
Кај нас па ни од вирус ниту пак од бактерија црп не беше качено. После три дена 39тт направена крвна слика и брисеви црп 4,3 а на брис од нос мораксела. Не ми е јасно
Кај моите еден ден траеше повраќањето...сабајлето повеќе пати и поручекта едната еднаш поврати другата два пати и толку....малата имаше течна столица потоа три дена.
Женски почна да повраќа ќере, за кратко 4-5 пати поврати очекувам уште. Дали да давам, вода, електролити одма сега? 1 годинка е
Порепорака е 10 мл дневно. Никогаш не сум дала цела доза одеднаш. Сепак не пишува дека е забрането да се даде цела доза. Знам дека ти е помало детенцето, и би ти кажала да си дадеш само 5 мл. Одма давај. Деца многу лесно дехидрираат. Течности давај лажиче по лажиче.
И ете го..на резултат од брис ,мораксела. Дали да третирам со нешто ликално? @Annath ? Tт веќе нема.. Кс,црп мирно.
Здраво мајки сакам да ве прашам прочитав негде низ форумов дека има од негде кај што порачувате да ви донесат малтофер ама не можам да најдам пребарував по теми па решив тука да прашам. Поздрав
Јас наусовит јуниор давав..мислам 10 капки беа...ќе ти кажат во аптека, пробиотик и електролити лажичка по лажичка, еден ден трај... моите во неколку саати 7 8 пати повратија па после то поручекта уште еднаш два пати и толку.