1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    968
    Допаѓања:
    1.405
    Според килажа оди,нас во Козле секогаш кога му препишувале антибиотик прашувале колку килограми има. Не сме имале утка никаква досега од таму..

2. Anya321

Anya321 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2021
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    105
    Не сум ја мерела скоро 3год и 5м има и 18-20кг мах, некако многу ми дојде не пиела никогаш Алмацин, а други сирупи обично е 5мл и ме зачуди инхалации cortair 0,25mg пола ампула сега цела 1мл и плус вентолин 0,3 мл, а до сега секогаш 0,1мл. Беше млада докторка,ваљда се океј меркиве има спуштено на плуќа ама мене ми дојде тоо мач па јас да се консултирам чисто.

3. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    968
    Допаѓања:
    1.405
    Која докторка беше? Љ.П.Стојановски пишува на крајот од извештајот? Нас скоро секогаш она ни се погодува на дежурство .

4. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    12.651
    Јас ставам 2мл.

На таа тежина не ме чуди дозата ама стварно некако многу доаѓа. Почудно ми е кортаир и вентолин во иста терапија. Не е лошо да препрашаш. А и зошто не дале некој појак антибиотик, алмацин обично за грло се препишува.
    А цела ампула нели е 2мл?

5. Anya321

Anya321 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2021
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    105
    Ќе одам сабајле кај матичната да се консултирам. Ми препиша наутро 1мл физиолошки,1мл кортаир и 0,3мл вентолин, поручек 2мл физиолошки со 0,3 вентолин и ноќта пак исто како насабајле. Кортаир е цела 2мл и давав пола 1мл ама од 0,25, а сега пола од 0,5 1мл појака дупло е уствари. Алмацин 2пати на 12саати по 10мл,не сум давала никогаш читам дека е за бактерија на упатствово. Брисови не правевме, крвна слика супер црп се стакло. Имаше температура 2 дена, сега нема а имаше само сува кашлица нос ништо а спуштено. Она е подложна на спуштање 3 дена градинка и одма, а кога не ја носам со месеци ништо. Да се оправи ке ја носам на алерго тестови да видиме што и смета таму, татко и имал астма како дете само и прашував во козле немало тест за астма нема ваљда да видиме алерго незнам морам да најдам добар пулмолог да видам 2год е запишна во градинка се на се две недели нема отидено се вкупно.

6. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    12.651
    Мене се ова ми е многу чудно, искрено прв пат слушам да се мешаат вентолин и кортаир ама ете. Плус на такви резултати антибиотикот е сигурно без везе даден, оди обавезно кај матичната. Што ви е дијагнозата, бронхитис?

На Ljubica87 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Anya321

Anya321 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2021
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    105
    Ништо не рекоа дијагноза конкретно само дека и свират градите, има спуштено ја боцнаа урбазон и крвна слика

8. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    12.651
    Што и да е, нека помине побрзо.
    Може најдобро на пулмолог да идете во најбрзо време.

9. Anya321

Anya321 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2021
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    105
    Фала ти. Обавезно, ако некој има препорака за пулмолог нека ми пише

10. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    12.651
    @Anya321 Јас ги носам кај др Искра во Ремедика, супер е докторката, не сме имале утка со неа.

На KuklickaSk и Anya321 им се допаѓа ова.
  11. Kristina1122

Kristina1122 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    79
    Во козле нема ли пулмог?

12. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    12.651
    До Козле фала богу не сме стигнале ама претпоставувам дека повеќето се пулмолози. Прегледите обично ги правеле специјализанти колку што сфатив од форумот, па ако им треба консултација викале поискусни доктори.

На Kristina1122 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Anya321

Anya321 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2021
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    105
    Има на мој термин со упат , ама секогаш е гужва некако на брзање и не сум задоволна баш или јас не сум начекала како треба, а вака на дежурства да специјализанти

14. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.256
    Допаѓања:
    4.922
    Има ли детски ендокринолог, да барам ли упат од матичен за детска клиника?Има ли опција на приватно некаде?
    Матичната ми рече од хормони е, да внимаваме со храна, да не јаде пилешко месо, салами и паштети.
    Он салами и паштета не јаде воопшто, пилешко ретко, од сувомеснато јаде свинско чадено месо или сланина во тост или пица и јаде кечап со скоро се.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.419
    Допаѓања:
    108.213
    Барај ја Кочова, дали Систина или Ремедика не знам кај е сега. Јас на носот не гледам влакненца додуша ама ти ако гледаш барај ја кај е моментално. Кај нас е една од најдобрите.

На dromka и macalavica им се допаѓа ова.
  16. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.990
    Допаѓања:
    4.871
    Искрено не знам за кој е добар, еве пишала една членка за доктор. На детска клиника има педијатри ендокринолози може и матичната да ти закаже упат ако неможеш на приватно. Меѓутоа штом и матичната вели хормонски најдобро е да се види со ендокринолог да не влезе прерано во пубертет , малечок е.

Прикачени фајлови:

17. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.194
    Допаѓања:
    5.746
    @Anya321
    Не е чудно вентолин и кортаир во едно. Моите кога имаат опструкција секогаш им даваат таква инхалација, и матичната и Козле и Систина.

На dromka и Skyler им се допаѓа ова.
  18. Irimiri

Irimiri Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2021
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    168
    Здраво
    Додека чекам матичен да ми се јави да прашам тука.
    Дали се ова афти? IMG_20231009_194536.jpg

19. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.990
    Допаѓања:
    4.871
    Мене повеќе на кандида ми личи. Какво е јазичето и грлото и образите внатрешно?

20. Irimiri

Irimiri Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2021
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    168
    Образите се чисти, јазикот е бел. Проблемот е што го боли. Јадеше кисело и плачеше. Тогаш се замислив дали се афти. Инаку и јазикот деновиве ми личи дека е побел од обично.